ΓΔ: 2355.3 0.41% Τζίρος: 315.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική αίθουσα.

Αλ. Τσίπρας: Ποιοι φοβούνται την αλήθεια του 2015;

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια αλλά η προπαγάνδα», και ρωτά «ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015», επισημαίνοντας πως συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

«Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια.Τους βολεύει η προπαγάνδα. Λες και δεν χρεοκόπησε το 2009, αλλά το 2015. Είναι οι ίδιοι που σήμερα συνεχίζουν την ίδια ακριβώς πολιτική με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους που μας οδήγησαν τότε στη χρεοκοπία», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην οποία διερωτάται «ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015».

«Το βαθύ κράτος που υποτίθεται ότι θα πολεμούσαν, είναι οι ίδιοι. Είναι η παρέα τους. Είναι οι πρακτικές τους. Οι πρακτικές που οικοδόμησαν ένα καθεστώς κλεπτοκρατίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας και συνεχίζει:

«Αυτοί που το ‘15 χρησιμοποίησαν το σύνθημα να μείνουμε Ευρώπη, είναι οι ίδιοι που διαρκώς μας απομακρύνουν από την Ευρώπη. Και πριν το 2009 και σήμερα. Είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει τη σχέση της χώρας μας με την Ευρώπη σε σχέση με τις εισαγγελικές της αρχές».

«Φοβούνται την αλήθεια για το ‘15. Γιατί η αλήθεια δεν είναι εμπόδιο μόνο για την διαιώνιση του αφηγήματος τους για το χθες, αλλά κυρίως εμπόδιο για τη διαιώνιση της εξουσίας τους σήμερα και αύριο», καταλήγει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, και επανέλαβε τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για συνταγματική αναθεώρηση χωρίς σεβασμό στο Σύνταγμα από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα για στήριξη νοικοκυριών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσίασε το σχέδιο του κόμματός του για μείωση ΦΠΑ, φορολόγηση υπερκερδών και δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, ζητώντας προοδευτική διακυβέρνηση.
Κωνσταντίνος Τασούλας γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα - Τσίπρα: Ελληνοτουρκικά και προοπτικές της οικονομίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, με συζήτηση για πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ελληνοτουρκικά και τη δημόσια δραστηριότητά του.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση στερείται σαφούς στρατηγικής για τα ελληνοτουρκικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν απλώς επιβεβαίωσε το καλό κλίμα, χωρίς ουσιαστική πρόοδο, εντοπίζοντας έλλειψη στρατηγικής και παραλείψεις σε ζητήματα όπως το καλώδιο και τη διμερή ενεργειακή συνεργασία.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική τέλος, αλλά σκάνδαλο και συγκάλυψη μένουν

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας αποκλεισμό μαρτύρων και καθυστέρηση εγγράφων, ενώ ζητούν πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τα φερόμενα πολιτικά σκάνδαλα.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Να ανατραπεί η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο libre.gr και τον Χρόνη Διαμαντόπουλο, τόνισε πως η προοδευτική απάντηση είναι η λύση στη δυστοπία Μητσοτάκη και κάλεσε σε απομάκρυνση της «διεφθαρμένης κυβέρνησης».