ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αλέξης Τσίπρας ομιλία

Αλ. Τσίπρας: Ποιοι φοβούνται την αλήθεια του 2015;

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια αλλά η προπαγάνδα», και ρωτά «ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015», επισημαίνοντας πως συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

«Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια.Τους βολεύει η προπαγάνδα. Λες και δεν χρεοκόπησε το 2009, αλλά το 2015. Είναι οι ίδιοι που σήμερα συνεχίζουν την ίδια ακριβώς πολιτική με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους που μας οδήγησαν τότε στη χρεοκοπία», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην οποία διερωτάται «ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015».

«Το βαθύ κράτος που υποτίθεται ότι θα πολεμούσαν, είναι οι ίδιοι. Είναι η παρέα τους. Είναι οι πρακτικές τους. Οι πρακτικές που οικοδόμησαν ένα καθεστώς κλεπτοκρατίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας και συνεχίζει:

«Αυτοί που το ‘15 χρησιμοποίησαν το σύνθημα να μείνουμε Ευρώπη, είναι οι ίδιοι που διαρκώς μας απομακρύνουν από την Ευρώπη. Και πριν το 2009 και σήμερα. Είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει τη σχέση της χώρας μας με την Ευρώπη σε σχέση με τις εισαγγελικές της αρχές».

«Φοβούνται την αλήθεια για το ‘15. Γιατί η αλήθεια δεν είναι εμπόδιο μόνο για την διαιώνιση του αφηγήματος τους για το χθες, αλλά κυρίως εμπόδιο για τη διαιώνιση της εξουσίας τους σήμερα και αύριο», καταλήγει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας δεν είναι λύση, η κυβέρνηση φέρνει αποτελέσματα

Ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα και το νέο του κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ-2» με τα ίδια πρόσωπα και θέσεις, και τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις της παρά την αντιπολίτευση, δίνοντας έμφαση στον πραγματισμό.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη στον Τσίπρα για οικονομία και διαφθορά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς, λανθασμένα στοιχεία και πολιτική αντιπαράθεση για οικονομία και διαφθορά.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, και επανέλαβε τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για συνταγματική αναθεώρηση χωρίς σεβασμό στο Σύνταγμα από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα για στήριξη νοικοκυριών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσίασε το σχέδιο του κόμματός του για μείωση ΦΠΑ, φορολόγηση υπερκερδών και δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, ζητώντας προοδευτική διακυβέρνηση.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η πολιτική προστασία δεν είναι χώρος για φθηνές αντιπαραθέσεις

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή δηλώσεις του, τονίζοντας πως δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τις απώλειες σε Μάτι και Μάνδρα και αμφισβητώντας την ειδικότητά του στα θέματα πολιτικής προστασίας.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η συλλογική μνήμη διαρκεί περισσότερο απ' όσο νομίζει ο Τσίπρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ειρωνικά τη δήλωση Τσίπρα ότι δεν εξυπηρέτησε συμφέροντα ως πρωθυπουργός και ανέφερε πως αναμένει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα στη συνέχεια της συνέντευξης.