ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 18:03:16
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
Φώτο: SOOC

Μαρινάκης: Εθνική γραμμή σε τουρκολιβυκό και F-35

Ο Π. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε μομφή Γεωργιάδη σε Δένδια, υπερασπίστηκε την αντίδραση της Ελλάδας στο τουρκολιβυκό και απάντησε στις αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία μομφή κατά του Νίκου Δένδια. 

Τόνισε ότι η αντίδραση της Ελλάδας απέναντι στο ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο ήταν άμεση και ουσιαστική από την πρώτη στιγμή και βασίζεται σε σταθερή στρατηγική, διαμορφωμένη συλλογικά από το ΚΥΣΕΑ και τον εκάστοτε υπουργό Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στους χάρτες της λιβυκής εταιρείας πετρελαίου, σημείωσε ότι οι περιοχές ενδιαφέροντος φαίνεται να βρίσκονται νοτίως της μέσης γραμμής και επομένως δεν συνιστούν παραβίαση.

 Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται καμία κίνηση που προσβάλει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Υπενθύμισε δε μια σειρά επιτυχημένων πρωτοβουλιών από το 2019, όπως η συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο και η σταθερή παρουσία των ελληνικών θέσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Μαρινάκης κατηγόρησε ορισμένες πολιτικές δυνάμεις για «πολιτική των εντυπώσεων» και κάλεσε τα κόμματα να μη βιάζονται να εκδώσουν ανακοινώσεις για ζητήματα που απαιτούν σοβαρότητα και ψυχραιμία. Επανέλαβε ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι νομικά ανυπόστατο, χωρίς διεθνή αποτελεσματικότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε καυστικά την αντιπολίτευση και ορισμένα μέσα ενημέρωσης που ανέδειξαν φωτογραφία από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με βάση τις θέσεις των ηγετών. 

Εξήγησε ότι η διάταξη έγινε με βάση πρωτόκολλο, σύμφωνα με τον θεσμικό ρόλο των συμμετεχόντων (πρόεδροι και πρωθυπουργοί), και έκανε λόγο για «αντιπολιτευτική παράνοια».

Σε ερώτηση για το «μπρος-πίσω» της κυβέρνησης σχετικά με το ηλεκτρικό καλώδιο, ο Μαρινάκης απέρριψε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» να αφήνονται υπόνοιες για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στον προγραμματισμό και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «λαϊκισμό και αντιπολίτευση δευτερολέπτου».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη φωτογράφιση της κυρίας Λάμψα κάτω από τη σημαία του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα, δηλώνοντας ότι «η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν χειρότερη από το ίδιο το γεγονός».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση δείχνει αδιαλλαξία παρά τη στάση των αγροτών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαλλαξία, τονίζοντας ότι οι αγρότες δείχνουν καλή θέληση ανοίγοντας τα μπλόκα ενόψει των γιορτών και καλεί τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η στήριξη Ουκρανίας δεν έχει δημοσιονομικό κόστος για τα κράτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες αναφέρθηκε στη στήριξη της Ουκρανίας, το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο χρηματοδότησης, τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα αγροτικά αιτήματα.
Αγρότες σε κινητοποίηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνεδρίαση αγροτών μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας, μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη για διάλογο στο Μαξίμου τη Δευτέρα. Η στάση των αγροτών θα κρίνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ή την έναρξη διαλόγου.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης σε πλήρη συντονισμό για εξελίξεις στο Κυπριακό

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει επαφών με την απεσταλμένη του ΟΗΕ, επιβεβαιώνοντας τον στενό συντονισμό Αθήνας–Λευκωσίας.