ΓΔ: 2038.38 0.22% Τζίρος: 210.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φρέντις Μπελέρης πορτραίτο
Φωτογραφία Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μπελέρης: Νέα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Κυκλάδες για βιώσιμες θάλασσες

Ο Φρ. Μπελέρης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων έως το 2030, σε Ιόνιο και Κυκλάδες, με απαγόρευση ανεμότρατας και στόχο την ενίσχυση της θαλάσσιας προστασίας.

Στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στη «δημιουργία δύο νέων θαλάσσιων πάρκων από την Ελλάδα», αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης.

«Η δέσμευση για τον στόχο “30×30”, η προστασία των ωκεανών μας και η ασφάλεια των θαλασσών δεν είναι απλά μια φιλόδοξη ιδέα, αλλά έργα και πράξεις», είπε, τονίζοντας ότι «αυτό φαίνεται, από το γεγονός πως και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αλιείς αγκαλιάζουν τις πρωτοβουλίες που προστατεύουν τα ιχθυοαποθέματα και βοηθούν στην αύξηση των αλιευμάτων», και ότι «η Ελλάδα πρωτοστατεί στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον».

«Αρχικά να συγχαρώ τον επίτροπο κ. Καδή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τους Ωκεανούς. 

Η σημερινή συζήτηση λαμβάνει χώρα μόλις μια εβδομάδα μετά τη 3η σχετική Διάσκεψη του ΟΗΕ», είπε και αμέσως προσέθεσε: «Εκεί, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεσμεύτηκε για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πρώτον, με την κύρωση της Συμφωνίας για τη βιοποικιλότητα σε περιοχές πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας. 

Δεύτερον, με τη δημιουργία δύο νέων εθνικών θαλάσσιων πάρκων, σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, που στόχο έχουν την αύξηση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών πριν από το 2030 που αποτελούσε την αρχική υποχρέωση της χώρας μας. 

Επιπλέον, σε αυτές τις περιοχές θα τεθεί σε ισχύ αυστηρή απαγόρευση της ανεμότρατας» σημείωσε ο κ. Μπελέρης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Ίση στήριξη Ελλάδας με σύνορα της Βόρειας Ευρώπης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς, κάλεσε την Κομισιόν να αντιμετωπίσει την Τουρκία ως απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ενισχύσει την οικονομική στήριξη προς τα ελληνικά σύνορα.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ξεκάθαρο πλέον το πλαίσιο για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι με τη νέα ρύθμιση αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες για την προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, υπογραμμίζοντας την υπευθυνότητα της κυβέρνησης.
Κώστας Σκρέκας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη χρειάζεται σεβασμό και προστασία

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως η προστασία του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη αποτελεί εθνικό καθήκον, ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση για προσπάθεια σύνδεσης άσχετων ζητημάτων.
Κώστας Σκρέκας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας στο επίκεντρο του ΕΛΚ

Ο Κώστας Σκρέκας εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βίλνιους, όπου συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές προτεραιότητες σε ασφάλεια και άμυνα.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή Φεύγα μετά τις δηλώσεις για τα Τέμπη

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, στον Βασίλη Φεύγα για «προκλητική ασέβεια» προς τα θύματα των Τεμπών, ζητώντας από τη ΝΔ τη διαγραφή του έπειτα από τις επίμαχες δηλώσεις του.