ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
Φωτογραφία Γιώργος Αυτιάς Ευρωβουλή

Αυτιάς: Μόνιμο Σώμα Συνοριοφυλάκων και νέα κονδύλια για τα ελληνικά σύνορα

Ο Γιώργος Αυτιάς ανακοίνωσε τη δημιουργία μόνιμου Σώματος Συνοριοφυλάκων και πρόσθετη χρηματοδότηση από την ΕΕ για την προστασία των ελληνικών συνόρων.

Τη δημιουργία «μόνιμου Σώματος Συνοριοφυλάκων στα ευρωπαϊκά σύνορα, που είναι και ελληνικά», ανακοίνωσε ο επίτροπος Προϋπολογισμού, Καταπολέμησης της Απάτης και Δημόσιας Διοίκησης, Πιοτρ Σεράφιν, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Γιώργος Αυτιάς.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, «ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ Piotr Serafin, μας ανακοίνωσε, στην Οικονομική Επιτροπή, ότι δημιουργείται μόνιμο Σώμα Συνοριοφυλάκων στα ευρωπαϊκά σύνορα, που είναι και ελληνικά. Επίσης, τόνισε ότι ο Frontex (σ.σ.: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής) θα χρηματοδοτηθεί με επιπλέον ποσά για το 2026, από τα συνολικά κονδύλια της μεταναστευτικής πολιτικής».

«Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά και την επιμονή της να διεκδικεί πρόσθετους πόρους για τα σύνορα της χώρας, από τον Έβρο έως το Αιγαίο, όπου η μεταναστευτική πίεση είναι ισχυρή», τονίζει ο κ. Αυτιάς, υπενθυμίζοντας ότι «ήδη στην Οικονομική Επιτροπή είχαμε πετύχει, για πρώτη φορά, την έγκριση χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών συνόρων που συμπεριλαμβάνουν και τα ελληνικά σύνορα. 

Στη συνέχεια, στις 21/10/2024 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικύρωσε την απόφαση αυτή».

«Το όλο θέμα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις για τη χώρα μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, και συγκεκριμένα, αναφέρει:

«1. Θωρακίζονται επιπροσθέτως τα ελληνικά σύνορα από το Καστελόριζο έως τον Έβρο και σε όλο μήκος των βορείων συνόρων μας.

2. Ο Frontex θα έχει ενισχυμένη παρουσία στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.

3. Η Ελλάδα επιτυγχάνει και θα εισπράξει πρόσθετα κονδύλια για τη φύλαξη των συνόρων της».

«Το τελικό ποσό κατανομής των κονδυλίων ανά χώρα θα οριστεί προσεχώς», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αυτιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της νέας ευρωπαϊκής άμυνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, παρουσίασε δράσεις για τη στέγαση και στάση για την πράσινη μετάβαση.
Άνδρας με ακουστικά συνεδρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναούτογλου: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ενεργειακό έλλειμμα στην αγορά υδρογόνου

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρα στήριξης για την Ελλάδα, που κινδυνεύει να καλύπτει μόλις το 50% της ζήτησης υδρογόνου την επόμενη δεκαετία.
Σοφία Βούλτεψη στο Κοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης να διαγράψει άμεσα τη Βουλευτή Σοφία Βούλτεψη

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά από τον Πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή της Σοφίας Βούλτεψη, καταγγέλλοντας τις επιθέσεις της κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι και του θεσμού της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης.