ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Υπουργείο Υγείας
Φωτογραφία Υπουργείο Υγείας

Θεμιστοκλέους: Στόχος μας η ισότιμη φροντίδα υγείας για όλους

Επίσκεψη του Υφ. Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και έλαβε ενημέρωση για τη λειτουργία του, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τη Χίο επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Μαΐου 2025, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο κυβερνητικού κλιμακίου για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη της Χίου. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χίου, όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Κατά την επίσκεψη, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νοσοκομείου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και τις δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου αυξήθηκε κατά 54,6% από το 2019 και παράλληλα σημειώθηκε αύξηση με 16 άτομα ιατρικού προσωπικού, 34 νοσηλευτικού και 9 λοιπού προσωπικού.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε: «Η Χίος, όπως και όλα τα νησιά μας, αξίζει ένα ισχυρό και λειτουργικό σύστημα υγείας. Η σημερινή μας παρουσία εδώ αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση των περιφερειακών δομών του ΕΣΥ.

 Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκονται οι άνθρωποι του ΕΣΥ, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι που στηρίζουν την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων. 

Αυτό αποδεικνύεται και από το νοσοκομείο της Χίου, όπου αυτή τη στιγμή εξελίσσεται το πρόγραμμα ανακαίνισης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, έργο συνολικού κόστους 1.233.000 ευρώ στο οποίο εντάσσεται και η ανακαίνιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου. 

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ισότιμη και ποιοτική φροντίδα υγείας για όλους, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας».

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του Υφυπουργού Υγείας, με σκοπό τη διαρκή αξιολόγηση και βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για συνεχή στήριξη των νοσοκομείων και την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Συνεχής πρέπει να είναι η μάχη με το βαθύ κράτος

Ο Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του, τόνισε τη σημασία διαρκούς μάχης με το “βαθύ κράτος”, μίλησε για πρόοδο στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και παραδέχθηκε καθυστερήσεις σε ΟΣΕ και ΟΠΕΚΕΠΕ. Επεσήμανε τη σημασία της διαφάνειας και της αυστηρότητας
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 357 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Ταυτόχρονα ισραηλινά πλήγματα σε όλο τον Λίβανο σκότωσαν 357 άτομα, ανεβάζοντας τους νεκρούς από τη σύρραξη Ισραήλ-Χεζμπολάχ από 2 Μαρτίου σε 1.953, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι έρευνες για θύματα συνεχίζονται.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 303 νεκροί μετά τους βομβαρδισμούς της Τετάρτης

Στους 303 ανήλθαν οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα της Τετάρτης στον Λίβανο, ενώ ο τελικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Από τις 2 Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 1.888 άνθρωποι και πάνω από 6.000 έχουν τραυματιστεί.
Συνέδριο στο Υπουργείο Υγείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΣΑ: Αντιδράσεις για τροπολογία που δυσκολεύει πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει ανησυχία για τροπολογία Υπουργείου Υγείας που αφορά την παραπομπή σε ειδικούς γιατρούς μόνο μέσω προσωπικού ιατρού, τονίζοντας ότι αυτό το σύστημα απέτυχε σε άλλες χώρες.