ΓΔ: 2387.78 0.74% Τζίρος: 141.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:51:40
λιμάνι της Χίου

Στη Χίο η παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης με κυβερνητικό κλιμάκιο

Το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Χίου θα παρουσιαστεί αύριο, με τη συμμετοχή υφυπουργών και γενικών γραμματέων της κυβέρνησης.

Tο Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου θα παρουσιασθεί αύριο Τρίτη στο νησί, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, στις 12 το μεσημέρι, και η παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου θα γίνει από τα εξής μέλη της κυβέρνησης: Θ. Κοντογεώργης, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Μ. Θεμιστοκλέους, υφυπουργός Υγείας, Ν. Ταχιάος, υφυπουργός Υποδομών, Ν. Τσάφος, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χ. Κέλλας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 'Α. Καραμανλή, υφυπουργός Τουρισμού, επίσης, Κ. Οικονόμου, γενικός γραμματέας Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΔΕ-ΕΠΑ) Βαρελίδης, γγ Περιβάλλοντος και Υδάτων, Θ. Μπακογιάννης, γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Μ. Γραφάκος, γγ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και Γ. Διδασκάλου, γγ Πολιτισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Κυβέρνησης, η Χίος αποτελεί τον 12ο σταθμό όπου παρουσιάζεται τοπικό σχέδιο ανάπτυξης, ένα συνολικό σχέδιο που περιλαμβάνει υποδομές και πολιτικές με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, καθώς και ενδεικτικές παρεμβάσεις που προτεραιοποιήθηκαν και απαιτούν μεγαλύτερη ωρίμανση για την υλοποίησή τους το επόμενο διάστημα και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

 Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης οι δήμαρχοι Χίου, Γ. Μαλάφης, Ψαρών, Κ. Βρατσάνος και Οινουσσών, Γ. Δανιήλ, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Μηταράκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νότης Μηταράκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Τέλος στους λαθροδιακινητές και στην παράνομη μετανάστευση

Ο Νότης Μηταράκης εξέφρασε θλίψη για το τραγικό περιστατικό με 15 νεκρούς μετανάστες στη Χίο, τονίζοντας την ανάγκη πάταξης της παράνομης μετανάστευσης, ενώ συνεχάρη το Λιμενικό για το έργο του.
Συνάντηση Μητσοτάκη Ζελένσκι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλ. Λύση: Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί το διεφθαρμένο καθεστώς Ζελένσκι

Η Ελληνική Λύση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι αρνείται να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ενώ δίνει δισεκατομμύρια στο καθεστώς Ζελένσκι, την ώρα που αυξάνονται οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα κακοδιαχείρισης.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση σε τρία σχολεία στο Κορωπί

Με την υπογραφή σύμβασης ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση των 1ου, 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Κορωπίου, με χρηματοδότηση 408.674 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και χρονοδιάγραμμα εννέα μηνών.
Κτίριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: 30 δισ. για ενεργειακές διασυνδέσεις και χαμηλότερες τιμές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυξάνει τους πόρους για ενεργειακές διασυνδέσεις με στόχο τη μείωση των τιμών. Προβλέπει ενίσχυση 30 δισ. ευρώ για έργα υποδομών και κίνητρα επενδύσεων, με έμφαση και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.