ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Εκσυγχρονισμός του ΕΔΥΤΕ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο Αντικατάσταση και επέκταση του εξοπλισμού των κέντρων δεδομένων του Εθνικού Δικτύου Υποδομών και Έρευνας.

Από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, κατόπιν συνεργασίας με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο Αντικατάσταση και επέκταση του εξοπλισμού των κέντρων δεδομένων του Εθνικού Δικτύου Υποδομών και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), προϋπολογισμού 67.842.904 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η ολοκλήρωση των επενδύσεων για την αναβάθμιση του διαδικτυακού εξοπλισμού της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. σε πάνω από 100 σημεία ανά την επικράτεια για ταχύτητες 100-400 Gbpsαντί της 1-10 Gbps, καθώς και η ανανέωση των υπολογιστικών και αποθηκευτικών υποδομών των κέντρων δεδομένων της ΕΔΥΤΕ ΑΕ για προμήθεια 40-60 χιλ. πυρήνων επεξεργαστών και 10-15 PB συνολικού αποθηκευτικού χώρου.

Η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων επενδύσεων καθώς και του συνόλου αυτών που έχουν ενταχθεί στο στρατηγικό πρόγραμμα της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, αναμένεται ότι θα συμβάλλουν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των δυνατοτήτων της, στην αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του δικτύου της, αλλά και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και αναγκών του σύγχρονου διεθνούς περιβάλλοντος ψηφιακών υποδομών, με εφαρμογές που σχετίζονται με μια τεράστια βεντάλια πεδίων από τις κυβερνοεπιθέσεις έως τις καθημερινές εργασίες και συναλλαγές. 

Φορέας χρηματοδότησης και υπουργείο ευθύνης είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στ. Ασθενίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Ασθενίδης: Στο επίκεντρο ο πολίτης με το νέο Gov.gr και το σύστημα CRM

Ο Σταύρος Ασθενίδης ανέλυσε πώς η Ελλάδα περνά από την απλή ψηφιοποίηση στην προσωποποιημένη εξυπηρέτηση μέσω του Gov.gr, με 2.100 ψηφιακές υπηρεσίες. Επίκεντρο πλέον ο πολίτης, με εύκολη πρόσβαση και κυριότητα στα δεδομένα του.
Drone σε αγρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε το έργο «Εξωστρεφής Γεωργία» για τον ψηφιακό αγροδιατροφικό τομέα

Η εικόνα της ελληνικής αγροδιατροφής στο εξωτερικό ενισχύεται σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά, στην παρουσίαση του έργου «Εξωστρεφής Γεωργία», που αξιοποιεί ψηφιακές λύσεις για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Open Innovation Challenge: Συμμετοχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οργανώνουν Open Innovation Challenge για ανάδειξη καινοτόμων ιδεών στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα - Ιταλία: Κοινό μέτωπο για καλώδια, δορυφόρους και AI

Συνάντηση Urso-Παπαστεργίου στην Ιταλία για ενίσχυση της ψηφιακής συνεργασίας, της κυβερνοασφάλειας, των υποθαλάσσιων υποδομών, της δορυφορικής συνδεσιμότητας και της τεχνολογικής ανθεκτικότητας στην Ευρώπη.