ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρολόι Ξάνθης κεντρική πλατεία
Φωτογραφία Shutterstock

Κυβερνητικό κλιμάκιο παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ξάνθης

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Ξάνθης και της Θράκης βρέθηκαν στο επίκεντρο ανοιχτής εκδήλωσης, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Θανάση Κοντογιώργη.

Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, συζητήθηκαν εκτενώς στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» με την συμμετοχή πολυπληθούς κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογιώργη.

Η εθνική στρατηγική για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη παρουσιάστηκε από τους υπουργούς και υφυπουργούς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε όλα τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, αλλά και στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν όλες οι προτάσεις των τοπικών φορέων της περιοχής, των δημάρχων αλλά και της περιφέρειας καθώς και οι προτάσεις των αρμόδιων υπουργείων, ώστε- όπως τονίστηκε- να υπάρχει μεγαλύτερη επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Εκτός από τον κ. Κοντογιώργη στο κυβερνητικό κλιμάκο συμμετείχαν Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη , ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, η γενική γραμματέας του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Κατερίνα Οικονόμου, η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Βίβιαν Βιλδιρίδη, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνόπουλος, ο γενικός γραμματέας φυσικού περιβάλλοντος και υδάτων Πέτρος Βαρελίδης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμης Μπακογιάννης, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Τάσος Γαϊτάνης, η γενική γραμματέας Ισότητας Κατερίνα Πατσογιάννη, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης,

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμονας και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Φώτης Μάρρης.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης καλωσόρισε θερμά τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου και στην ομιλία του μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη πρέπει να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες κάθε περιοχής. 

Γι' αυτό και η παρουσία μας σήμερα μαζί τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θανάση Κοντογεώργη, της υπουργού Πολιτισμού, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς των γενικών γραμματέων των υπουργείων, έχει ουσιαστικό χαρακτήρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Η ανακύκλωση είναι επιλογή για το περιβάλλον, όχι μπίζνα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στηλιτεύει πως η ανακύκλωση έγινε «business για λίγους» και καλεί για διαφάνεια και ανταγωνισμό, καταγγέλλοντας υψηλό κόστος και μονοπωλιακά σχήματα. «Η ανακύκλωση ανήκει στους πολλούς, όχι στα συμφέροντα».
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηθεοδοσίου: Χωρίς υποχρεωτική ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης η Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, στη 5η Attica Green Expo τόνισε την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων στην πράσινη μετάβαση και επεσήμανε το θεσμικό κενό στην ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Ο Φίτο ζητά ενεργοποίηση Ταμείου Συνοχής για ενεργειακή κρίση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει τα κράτη-μέλη να αξιοποιήσουν άμεσα πόρους του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης και Ταμείου Συνοχής για την καλύτερη διαχείριση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Άποψη Πεντέλης βουνό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Attica Green Expo 2026: Ενίσχυση ορεινού τουρισμού και περιφέρειας

Στο Attica Green Expo, η Άννα Καραμανλή συζήτησε με δημάρχους για τον ρόλο του ορεινού τουρισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη. Έμφαση δόθηκε στην αύξηση επισκεψιμότητας, νέες υποδομές και στις ευκαιρίες για τοπικές κοινωνίες.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Βιώσιμη η ανάπτυξη στην Ελλάδα και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Νίκος Παπαθανάσης διαβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι βιώσιμη και θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης, με αυξημένη δημόσια χρηματοδότηση και σημαντικά ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια για τα επόμενα χρόνια.