ΓΔ: 2470.95 -0.07% Τζίρος: 278.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Ο K. Μητσοτάκης είδε στην Ελευσίνα το νέο αεροσκάφος διακομιδών ΕΚΑΒ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο αεροσκάφος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το νέο υπερσύγχρονο αεροπλάνο που εντάχθηκε στον στόλο του ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδές, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είδε το απόγευμα, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επιστροφή του από τη Ρώμη, όπου νωρίτερα συμπροήδρευσε στο 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ιταλίας.

Ο κ.Μητσοτάκης στη δήλωσή του ευχαρίστησε εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος "για την πολύ ευγενική χορηγία ενός ακόμα αεροσκάφους αεροδιακομιδών" και τόνισε ότι είναι το τρίτο το οποίο εντάσσεται στον στόλο μας.

"Έχουμε τώρα τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα τα οποία κάνουν αεροδιακομιδές, που σώζουν ζωές σε ολόκληρη τη χώρα, υποστηριζόμενα από την Πολεμική Αεροπορία. Παίρνουν ουσιαστικά ένα μεγάλο βάρος από τα μεταγωγικά μας αεροπλάνα. Είναι εξειδικευμένα αεροπλάνα, σχεδιασμένα ακριβώς για αυτήν τη δουλειά" είπε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες με τη νησιωτικότητα, και εξήρε τη σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, "έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγαλύτερα νοσοκομεία και να καλύπτουμε έτσι τις επείγουσες ανάγκες υγείας του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού".

Ο κ.Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του Beechcraft King Air 360C, για το οποίο η επίσημη τελετή παραλαβής έγινε σήμερα. Το νέο αεροπλάνο έχει τη δυνατότητα να εκτελεί πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για επαναπατρισμό ασθενών όσο και για αποστολές που συνδέονται με μεταμόσχευση οργάνων.

Πρόκειται για το πέμπτο πτητικό μέσο για αεροδιακομιδές που αποκτά η Ελλάδα μέσω της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Τα τέσσερα προηγούμενα, δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker και δύο αεροπλάνα Beechcraft King Air 350C, παραδόθηκαν το 2021 και έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 3.000 αεροδιακομιδές, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής σε ολόκληρη την επικράτεια.

Και τα τρία αεροπλάνα, τύπων 350C και 360C, είναι σχεδιασμένα για την ταυτόχρονη διακομιδή έως και δύο βαρέως πασχόντων ασθενών, έχοντας εξοπλισμό αντίστοιχο των κινητών ιατρικών μονάδων. Διαθέτουν επίσης θερμοκοιτίδα για τη μεταφορά νεογνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Παράταση ως τον φετινό Αύγουστο για το «Σπίτι μου 2»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μέτρα για το «Σπίτι μου 2», την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις, επέκταση συλλογικών συμβάσεων σε εστίαση και ζαχαρώδη, αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα για χιλιάδες εργαζόμενους.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΚΑΒ αποκτά 250 νέα ασθενοφόρα τους επόμενους μήνες

Ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων έχει ενισχυθεί, με 250 νέα οχήματα να έρχονται, ενώ τόνισε τη μεγάλη ανταπόκριση για τις 1.131 θέσεις ιατρών, χάρη σε βελτιώσεις στους όρους εργασίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πλήρως ανακαινισμένο κέντρο υγείας Βάρης, συνομιλώντας με προσωπικό και πολίτες. Η μονάδα ανήκει στα 156 κέντρα που αναβαθμίζονται στοχεύοντας στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στήριξη εισοδήματος και αύριο παρουσίαση "posokanei"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βάρης και τόνισε ότι η βελτίωση του ΕΣΥ είναι προτεραιότητα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δήλωσε πως διαρκώς επικοινωνεί με τους πολίτες και θα συνεχίσει έως τις εκλογές.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τεχνολογία και διαφάνεια μεταμορφώνουν κράτος και ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτυχία του gov.gr, με 2.257 ψηφιακές υπηρεσίες και πάνω από 9 εκατ. πολίτες να εξυπηρετούνται. Επεσήμανε πως η τεχνολογία φέρνει το κράτος πιο κοντά στον πολίτη και η προσπάθεια συνεχίζεται.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέο νοσοκομείο στην Κω και σχέδιο για το παλιό της Ρόδου

Η κυβέρνηση ανέθεσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την εκπόνηση master plan για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου, ενώ εξασφαλίστηκαν 45 εκατ. ευρώ για νέο νοσοκομείο στην Κω, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Ρόδο.