ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μάκης Βορίδης σε σύσκεψη
Ο Μάκης Βορίδης συμμετέχει σε κυβερνητική σύσκεψη με επίσημους και επιχειρηματίες.

Ηράκλειο: Επίσκεψη του Μάκη Βορίδη για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης Μάκης Βορίδης για επαφές σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται, πραγματοποιώντας επαφές με επίκεντρο τις μεταναστευτικές ροές, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης, που είχε συνάντηση με τον περιφερειάχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία και της γρ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρίας Κοζυράκη, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης, το δεδομένο είναι ότι υπάρχουν μεταναστευτικές ροές και πως στόχος των επαφών είναι, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, να βρεθεί ένας χώρος για τη διαδικασία της πρώτης καταγραφής, που αυτή την ώρα γίνεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

«Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχίσει να γίνεται στο λιμάνι, για εντελώς προφανείς λόγους» επισήμανε ο κ. Βορίδης, σχολιάζοντας ότι στο χώρο αυτό, που θα είναι κλειστός, θα γίνεται ακριβώς η διαδικασία που γίνεται και σήμερα, μέχρι τη μεταφορά των μεταναστών, 1-2 ημέρες από την άφιξή τους.

Πάντως, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές ροές παθητικά και πως μέχρι το τέλος του χρόνου «θα κάνουμε μία επίσκεψη στη Λιβύη με τον υπουργό Εξωτερικών, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια συμφωνία με την εκεί κυβέρνηση, αλλά και να δούμε τους όρους αυτής της συμφωνίας. 

Κι αυτό, για να μπορέσουμε να έχουμε αποτροπή των ροών, τον έλεγχο των ροών, κατά τη στιγμή που ξεκινάνε» είπε ο Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας ότι «το δεδομένο των μεταναστευτικών ροών δεν το έχουμε δεχθεί ως ένα αναπόδραστο δεδομένο, καθώς εργαζόμαστε για να το ελέγξουμε».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε λόγο για ένα μεγάλο πρόβλημα ενόψει της τουριστικής περιόδου, ενώ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση, σχολιάζοντας ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα πιστεύω ότι το υπουργείο θα καταλήξει στο χώρο που θα γίνεται αυτή η προσωρινή φύλαξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει περισσότερα με λιγότερα

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσους μάχονται στις δασικές πυρκαγιές και τόνισε τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πολιτική προστασία. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία για το μεταναστευτικό και την προστασία συνόρων.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε νέα επιτυχή πλήγματα στο Ιράν

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν νέο κύμα αεροπορικών πληγμάτων κατά ιρανικών στόχων για 11η διαδοχική νύχτα, πλήττοντας στρατιωτικά κέντρα, εγκαταστάσεις drones και υποδομές, με στόχο να περιορίσουν την απειλή στην εμπορική ναυσιπλοΐα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Απαραίτητες ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και νέα φάση στεγαστικού

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία ισχυρών και σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων για την Ελλάδα, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς για νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας Ικάρων, δωρεά του Π. Λασκαρίδη.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τρίτη φάση το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ

Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος του ΥΠΕΘΑ με δημοπράτηση έργων άνω των 60 εκατ. ευρώ για 181 νέες κατοικίες σε διάφορες περιοχές. Ήδη έχουν παραδοθεί 462 σπίτια και αναμένονται άλλα 801 σύντομα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ χτύπησαν ναυτικές δυνάμεις και κέντρα διοίκησης στο Ιράν

Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν για 10η συνεχόμενη νύχτα επιθέσεις κατά του Ιράν, πλήττοντας κυρίως κέντρα στρατιωτικής διοίκησης, ναυτικές δυνατότητες, εγκαταστάσεις πυραύλων και αντιαεροπορικά συστήματα, ανακοίνωσε η CENTCOM.