ΓΔ: 2056.39 1.02% Τζίρος: 208.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Επενδύσεις σε υποδομές για την υποστήριξη του αθλητισμού

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η δημιουργία υποδομών που θα επιτρέψουν την ανάδειξη νέων αθλητών.

Τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Παιανίας, που λειτουργούν ξανά υπό την εποπτεία του ΟΑΚΑ και στις οποίες προπονούνται οι αθλητές του στίβου και της ξιφασκίας, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «η υποστήριξη του αθλητισμού απαιτεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές» ενώ σημείωσε πως «με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα το υπουργείο κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση και για εμάς η μεγαλύτερη χαρά και μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι τα χαμόγελα των νέων αθλητών και νέων αθλητριών που μπορούν πια να αθλούνται σε συνθήκες οι οποίες είναι αντάξιες των προσδοκιών τους».

Για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται ξανά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αποτελούσε εξαρχής μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση μας η αξιοποίηση εγκαταστάσεων που είχαν κατασκευαστεί και με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίες δυστυχώς στην πορεία του χρόνου είχαν εγκαταλειφθεί και είχαν περιέλθει σε καθεστώς πλήρους απαξίωσης» τόνισε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «σήμερα βρίσκομαι εδώ, σ' αυτό το πολύ όμορφο πολυαθλητικό κέντρο στην Παιανία, με δύο εμβληματικές εγκαταστάσεις. Η μία για να φιλοξενήσει τον κλειστό στίβο αλλά και διάφορα αθλήματα αλλά και το κλειστό γήπεδο στο οποίο νέοι και νέες που ασχολούνται με το σπορ της ξιφασκίας να είναι πολύ χαρούμενοι που απέκτησαν το μόνιμο σπίτι τους».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παρέστη στη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου της Παιανίας Αγίου Αθανασίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παιανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μνημόνιο για ενίσχυση δομών απεξάρτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα

Με κυβερνητική στήριξη και υπό τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράφηκε μνημόνιο για ενίσχυση δομών απεξάρτησης στις φυλακές, με νέες μονάδες, συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση προσωπικού.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ενίσχυση αγροτών και κανονικά οι πληρωμές μέσα στον Νοέμβριο

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα προβλήματα των πολιτών, στη στήριξη των αγροτών και στις έγκαιρες πληρωμές, ενώ υπερασπίστηκε την πορεία της οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πάνω από 2 δισ. για εισοδήματα και κρίσιμες μεταρρυθμίσεις

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πάνω από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν τους επόμενους μήνες για την ενίσχυση των εισοδημάτων, ενώ προχωρούν μεταρρυθμίσεις σε φορολογία, αγορά, ενέργεια και αγροτικό τομέα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το 2026 αρχίζει η αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα ξεκινήσει το 2026, επισημαίνοντας την ανάγκη ευρύτατων συναινέσεων και λύσης στο θεσμικό κενό που δημιουργεί η άρνηση της αντιπολίτευσης να συνεργαστεί.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ακρίβεια και η ενίσχυση των εισοδημάτων

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη, αναγνώρισε την ακρίβεια ως μείζον πρόβλημα και παρουσίασε μέτρα στήριξης, αυξήσεις εισοδημάτων και παρεμβάσεις στην αγορά.