ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κώστας Τσουκαλάς ΠΑΣΟΚ
Ο Κώστας Τσουκαλάς μπροστά στη σήμανση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Τσούκαλας: Η προανακριτική για τον Καραμανλή να λειτουργήσει σε βάθος

«Στην περίπτωση Τριαντόπουλου η κυβερνητική πλειοψηφία είπε ότι εφόσον υπάρχει εισαγγελική διάταξη περιττεύει να γίνει έλεγχος, έχουμε επαρκές κατηγορητήριο για να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο.» ανέφερε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μελετήσει αναλυτικά τη δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Όταν φαίνεται -και θα περιμένουμε  να δούμε τη δικογραφία- ότι υφιστάμενα του υπουργού πρόσωπα παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις, θα είναι παράδοξο να ζητήσουμε να παραπεμφθεί για χαμηλότερου βεληνεκούς πράξεις ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Αυτή είναι η θέση μας επί της αρχής και βεβαίως θα αξιολογήσουμε τη δικογραφία» ανέφερε.

Σχετικά με την απόλυση του πρώην Προέδρου των μηχανοδηγών, ο οποίος είχε χτυπήσει καμπανάκι για ζητήματα ασφάλειας, από την Hellenic Train ο Κ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι «ίσως είναι κάποιοι τρομαγμένοι και πανικόβλητοι για να προχωρήσουν σε τέτοια τιμωρητική απόλυση. Είναι μια τυχαία εταιρεία; Αυτή η εταιρεία απασχολεί τη χώρα εδώ και δύο χρόνια. Ο κ. Γενηδούνιας είναι κεντρικός μάρτυρας στην υπόθεση. Πρέπει να απαντήσει και η Hellenic Train και η κυβέρνηση».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε ότι η προανακριτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή θα πρέπει να λειτουργήσει σε βάθος σε αντίθεση με τη μεθόδευση στην περίπτωση Τριαντόπουλου.

«Στην περίπτωση Τριαντόπουλου η κυβερνητική πλειοψηφία είπε ότι εφόσον υπάρχει εισαγγελική διάταξη περιττεύει να γίνει έλεγχος, έχουμε επαρκές κατηγορητήριο για να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο.

Εδώ όμως έχουν διαβιβαστεί μαρτυρικές καταθέσεις, που πρέπει να αξιολογηθούν και να κληθούν και επιπλέον μάρτυρες. Άρα δεν υπάρχει το φύλλο συκής που η κυβέρνηση επιστράτευσε για fast track προανακριτική κατά παράβαση της συνταγματικής διαδικασίας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η υπόθεση των Τεμπών

Ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για την υπόθεση των Τεμπών, αλλά δεν θα παρασυρθεί επίσης και στον λαϊκισμό, ρίχνοντας «βέλη» προς το ΠΑΣΟΚ.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Σκάνδαλο διαφθοράς στις πολεοδομίες και απάντηση σε Κυρανάκη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει πως ο νέος γραμματέας της ΝΔ επιχειρεί με λίγες λέξεις να ωραιοποιήσει τα προβλήματα των νέων, όπως ακρίβεια και επισφαλείς δουλειές, και προτείνει δωρεάν μετακίνηση νέων έως 24 ετών, σε αντίθεση με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η πολιτική κριτική δεν θα ποινικοποιηθεί στη χώρα της δημοκρατίας

Με βίντεο απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Υπουργός Υγείας δηλώνει πως θα ζητήσει άρση ασυλίας ώστε να παραστεί στο δικαστήριο και σκοπεύει να καταθέσει αγωγή για ηθική βλάβη.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΘΟΟ: Η οικονομική ανάπτυξη καταρρίπτει το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση απάντησε στο ΠΑΣΟΚ για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας πως η ανάπτυξη της Ελλάδας υπερβαίνει τον μέσο όρο της ευρωζώνης και λαμβάνονται μέτρα στήριξης 800 εκατ. ευρώ για τα νοικοκυριά και την κοινωνία.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση από τη Βουλή για την Εξεταστική στις υποκλοπές

Ο Σ. Φάμελλος ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Βουλή, καταγγέλλοντας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης για την εξεταστική για τις υποκλοπές και άνοδο του ορίου ψήφων, κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος.