ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ανδρουλάκης από ΗΠΑ: Χρέος όλα τα παιδιά να μάθουν την ελληνική γλώσσα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έχει μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με τους ομογενείς.

Αποτελεί χρέος και δέσμευσή μας να μην υπάρχει παιδί, εγγόνι, δισέγγονο που να μην έχει την ευκαιρία να μάθει την ελληνική γλώσσα σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν μεγαλώνει, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην πανηγυρική πανομογενειακή συνεδρίαση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο οποίος έχει μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με τους ομογενείς, ανέφερε ότι «αυτές τις επετείους πρέπει να τις διαβάζουμε με τα πραγματικά δεδομένα. Τότε μια χούφτα Έλληνες πήραν μια πολύ δύσκολη απόφαση να αντιμετωπίσουν έναν πανίσχυρο αντίπαλο, μια αυτοκρατορία. Αυτή η απόφαση τούς έκανε ήρωες και εμάς ελεύθερους». 

Σημείωσε πως «το μήνυμα αυτής της νίκης είναι ότι καταρχάς ο πολιτισμός μας γοητεύει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο εδώ και εκατοντάδες χρόνια γι' αυτό και δίπλα μας στάθηκαν άνθρωποι από πολλές γωνιές του πλανήτη. Δεύτερο μήνυμα είναι η ενότητα, όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα και όταν διχαστούμε μπορούμε να τα χάσουμε όλα. Το τρίτο σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι η γλώσσα, που είναι το DNA μας». 

«Πρέπει να μείνει ζωντανό αυτό το DNA και να μην υπάρχει παιδί, εγγόνι, δισέγγονο που να μην έχει την ευκαιρία να μάθει την ελληνική γλώσσα σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν μεγαλώνει. Αποτελεί χρέος και δέσμευσή μας», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσέλευση κόσμου σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για την 25η Μαρτίου

Μεγάλη προσέλευση κόσμου υπήρξε στα πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Το ΓΕΝ ευχαρίστησε το κοινό για τη στήριξη και το ενδιαφέρον του προς τα πληρώματα και το έργο τους.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η Εκκλησία διατηρεί ζωντανό τον δεσμό με Ελλάδα

Ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε στον Καθεδρικό Ναό του Χιούστον ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί τη συνοχή και ταυτότητα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, ειδικά στις νεότερες γενιές, ενώ χαρακτήρισε τους Έλληνες του εξωτερικού πρεσβευτές της πατρίδας.
παρέλαση μαθητών Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέλαση μαθητών από 5 σχολεία Αττικής στη Γαύδο με παραδοσιακές στολές

Παιδιά από πέντε σχολεία της Αττικής θα παρελάσουν στη Γαύδο με παραδοσιακές φορεσιές για την 25η Μαρτίου, γιορτάζοντας τις ρίζες και τιμώντας τον προσφυγικό ελληνισμό και την τοπική κοινωνία του νησιού.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γ. Βότση

Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον Γιώργο Βότση, τονίζοντας τη σημαντική του συμβολή στη δημοσιογραφία με διεισδυτική και αναλυτική γραφή, πάντα προσανατολισμένη στις δημοκρατικές αξίες, και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
πλήθος σε κηδεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Με σεβασμό το «αντίο» στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ ως εμβληματική προσωπικότητα διεθνούς κύρους, τονίζοντας τη συμβολή της στην ιστορική γνώση και τη διαχρονική αξία του έργου της.