ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04
Άρειος Πάγος πρόσοψη
Φώτο: Shutterstock

Πειθαρχικός έλεγχος του Αρείου Πάγου σε δικαστές για το κύκλωμα της Ρόδου

Η Ιωάννα Κλάπα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ζήτησε επείγουσα πειθαρχική διερεύνηση για τους δικαστές στη Ρόδο που άφησαν ελεύθερους με όρους τους κατηγορούμενους της υπόθεσης στην Πολεοδομία της Ρόδου.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε επείγοντα πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές (ανακριτικές αρχές) που υπηρετούν στην Ρόδο και άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του κυκλώματος στην Πολεοδομία της Ρόδου, παρά την ύπαρξη σοβαρών στοιχείων για συμμετοχή τους σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα.

Αναλυτικότερα, η κ. Κλάπα, με εντολή της προς την πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης των δικαστικών λειτουργών Ασημίνα Υφαντή, ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο για τις δικαστικές αρχές της Ρόδου, σχετικά με την ποινική μεταχείριση που επεφύλαξαν στους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της Πολεοδομίας.

Όπως είναι γνωστό, όλοι οι εμπλεκόμενοι, στελέχη της Πολεοδομίας της Ρόδου και ιδιώτες, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (χρηματικές εγγυήσεις κ.λπ.).

Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης των εμπλεκομένων στην εν λόγω υπόθεση, καθώς κατά την κρίση τους δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος φυγής, τέλεσης νέων αδικημάτων ή προσπάθειας συγκάλυψης στοιχείων της υπόθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Κυβερνητικό κτίριο Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Άρσε

Συνελήφθη στη Λα Πας ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε για φερόμενη διαφθορά ως πρώην υπουργός Οικονομίας. Θα λογοδοτήσει για παραμέληση καθήκοντος και βλάβη στην οικονομία, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Αστυνομική επίβλεψη στα κέντρα ανηλίκων μετά το σκάνδαλο

Υπό αστυνομική επίβλεψη τίθενται όλα τα ουγγρικά κέντρα κράτησης ανηλίκων, μετά από καταγγελίες κακοποίησης σε φυλακή της Βουδαπέστης όπου κρατούνται 60 αγόρια και έχει ήδη ξεσπάσει σκάνδαλο με πρώην διευθυντή.
Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Οριστικό όχι της Αυστρίας στην έκδοση του Ουκρανού Ντμίτρο Φίρτας στις ΗΠΑ

Αυστριακό δικαστήριο απέρριψε οριστικά την έκδοση του Ουκρανού μεγιστάνα Ντμίτρο Φίρτας στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για διαφθορά. Ο Φίρτας είχε πολυετή δικαστικό αγώνα και αρνείται όσα του αποδίδονται.
Νικόλαος Φαραντούρης ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης: Ζητά εφαρμογή ευρωπαϊκού δικαίου κατά της διαφθοράς

Ο Νικόλας Φαραντούρης ανέδειξε σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες την ανάγκη πλήρους εφαρμογής του ευρωπαϊκού δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς, ζητώντας να μη δημιουργούνται εμπόδια στις έρευνες.