ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Μαρινάκης: Εξαιρετικά σημαντική η αναβάθμιση που έκανε η Moody's

Για την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι αναβαθμίζεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης και πως η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης.

   
«Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς πλέον όλοι οι πιστοποιημένοι οίκοι αξιολόγησης κατατάσσουν τη χώρα σε επενδυτική βαθμίδα. Η κυβέρνηση έχει στόχο να μεταφέρει αυτή την επιτυχία στις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας δουλειές και αυξάνοντας τους μισθούς», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον Real Fm.

Για την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι αναβαθμίζεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης και πως η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητες την ανακούφιση της μεσαίας τάξης μέσω μειώσεων φόρων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αύξηση της απασχόλησης. Επίσης, επιδιώκει να κλείσει πληγές του κράτους και να διατηρήσει τη σταθερότητα της χώρας σε γεωπολιτικό επίπεδο», υπογράμμισε.

Για το νέο κυβερνητικό σχήμα δήλωσε πως κάποια υπουργεία ενώνουν αρμοδιότητες και πως νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν σημαντικά καθήκοντα, όπως η ψυχική υγεία και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Η κυβέρνηση στοχεύει να αφήσει θετικό αποτύπωμα και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε πως δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη υπεροχή έναντι της αντιπολίτευσης, αλλά υπολείπεται από το εκλογικό ποσοστό των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. «Αυτό αποτυπώνει την ανάγκη για περισσότερη δουλειά και βελτίωση», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον σημείωσε πως η αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται από μηδενισμό και έλλειψη προγράμματος. «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν εναλλακτική πρόταση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της και την συνέπεια της σε σχέση με το πρόγραμμά της.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Θα δράσουμε για να αποτρέψουμε την κερδοσκοπία στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στη Βουλή ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της κερδοσκοπίας λόγω του πολέμου στο Ιράν, με ενδεχόμενη αυξημένη φορολόγηση. Εξετάζεται μείωση φόρων καυσίμων μέσω επιπλέον ΦΠΑ, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης: Ο Μητσοτάκης να ψάξει για ευθύνες για ακρίβεια στην κυβέρνησή του

Ο Γ. Νικητιάδης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και την απουσία ουσιαστικής στήριξης πολιτών, τονίζοντας ότι αγνοούνται προτάσεις για μείωση φόρων και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Τεστ κορονοϊού σε αίθουσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Επιστημονικό Συμβούλιο στον ΕΟΔΥ ορίστηκε επίσημα

Ανακοινώθηκε η σύσταση νέου Επιστημονικού Συμβουλίου στον ΕΟΔΥ, με απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη. Γνωστοποιείται και η σύνθεση των τακτικών μελών.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ζαχαριάδης: Οι διαφορές Μητσοτάκη το 2021 και το 2026

Ο Κώστας Ζαχαριάδης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αλλαγή στάσης σχετικά με την πυρηνική ενέργεια, επισημαίνοντας πως αν και παλαιότερα την απέκλειε, τώρα εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ελλάδα.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία για τα σχέδια ανάπτυξης

Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία ξεκινά ο Θανάσης Κοντογεώργης, με επισκέψεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα για τοπικά αναπτυξιακά έργα, επαφές με τοπικούς φορείς και συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συσκέψεις.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία αποδεσμεύει τμήμα των εθνικών αποθεμάτων πετρελαίου

Η Γερμανία διαθέτει μέρος των αποθεμάτων πετρελαίου λόγω της αύξησης τιμών ενέργειας από την κρίση στη Μέση Ανατολή, σε συνεννόηση με τη G7, ενώ περιορίζεται και η αύξηση τιμών στα πρατήρια καυσίμων σε μία φορά την ημέρα.