ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης: Ο ανασχηματισμός θα οδηγήσει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πρόσθεσε ότι «στις εκλογές θα κριθούμε όλοι μας και η δουλειά που κάνουμε. Εμείς έχουμε πρόγραμμα, δεν είμαστε ένα κόμμα μονοπρόσωπο».

«Ο ανασχηματισμός είναι εκείνος, που θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Είναι μία κυβέρνηση σε αποδρομή και φάνηκε και από την παρουσία του πρωθυπουργού στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. Δεν απάντησε σε τίποτα. Αποφεύγει τις απαντήσεις. Το μόνο που κάνει είναι να πετάει πυροτεχνήματα για να γίνεται κουβέντα βάσει των πυροτεχνημάτων που πετάει ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας και να μη συζητάμε ουσιωδώς». 

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στο Action24 κι έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών. «Ποιο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κυβερνητικό σχέδιο: Το συντηρητικό πρόγραμμα, που κρίθηκε και είναι αυτό που έφερε διαφθορά, νέες ανισότητες και αντιμετωπίζει το κράτος ως λάφυρο ή το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάζουν το κράτος και με επένδυση στο κοινωνικό κράτος», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «στις εκλογές θα κριθούμε όλοι μας και η δουλειά που κάνουμε. Εμείς έχουμε πρόγραμμα, δεν είμαστε ένα κόμμα μονοπρόσωπο. Για να αλλάξει η χώρα θέλει κυβερνητικό σχέδιο και εμείς το έχουμε. Στο τέλος της πορείας αυτής ο ελληνικός λαός θα κρίνει ποιος μπορεί να τον κυβερνήσει». Και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως θέτει στον ελληνικό λαό το εκβιαστικό δίλημμα: «Ή ψηφίζετε εμάς ή έρχεται το χάος» και πως επιπλέον προσπαθεί να βάλει στο κάδρο των ευθυνών το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσουν άλλα κόμματα, που είτε έχουν κυβερνήσει λιγότερο είτε καθόλου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «τη Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση, μόνο το το ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμά του μπορούν να τη βγάλουν».

Κληθείς να σχολιάσει το κυβερνητικό αφήγημα ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε "ουρά της Κωνσταντοπούλου" στην πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως «έγινε αυτό που λέγαμε εμείς και ακολούθησαν τα υπόλοιπα κόμματα. Πώς, λοιπόν, στοιχειοθετείται η "ουρά"; Επειδή το είπε ο Πρωθυπουργός; Όποια ανοησία πει η Νέα Δημοκρατία στον δημόσιο διάλογο πρέπει να γίνεται κεντρική πολιτική συζήτηση; Όλοι ακολούθησαν τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για την πρόταση δυσπιστίας. Επί της ουσίας το κείμενο το συγγράψαμε εμείς και έγιναν κάποιες πολύ μικρές αλλαγές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Υπεραπόδοση της οικονομίας σημαίνει υπεραπόδοση της ακρίβειας

Ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη και η πολιτική αλλαγή με ασφάλεια και σταθερότητα. Τόνισε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους και πως οι συνεργασίες του προοδευτικού χώρου είναι αναγκαίες για αλλαγή.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί στον Ν. Ανδρουλάκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως υπάρχουν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια: συνέχιση με ΝΔ ή προοδευτική κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ. Άσκησε κριτική στο κόμμα Καρυστιανού και σχολίασε τη «μοναχική» πορεία Τσίπρα έναντι του ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Θετικό αλλά ημιτελές» το βήμα για τις συλλογικές συμβάσεις

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει τη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις θετική αλλά ημιτελή, ασκεί κριτική στη ΝΔ για εργασιακά, ΟΠΕΚΕΠΕ και πρωτογενή τομέα, και ζητά «νέα ηθική διακυβέρνηση».
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: ΠΑΣΟΚ παρών στις καταγγελίες, απών στις προτάσεις για τη χώρα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε τη σημασία της ΔΕΘ για τις πολιτικές προτάσεις όλων, δίνοντας έμφαση στην ακρίβεια. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ακοστολόγητες προτάσεις και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για στάση απουσίας.