ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Διαφάνεια για τους εξοπλισμούς ζήτησε ο Μιχ. Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει κρίση θεσμών και αξιών

«Οι ίδιοι που λένε ότι η αντιπολίτευση σπέρνει τον διχασμό και την τοξικότητα, είναι αυτοί που επιδιώκουν τον διχασμό και την τοξικότητα, επιδιώκουν την ένταση. Γιατί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι απολογούμενη», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Για σκόπιμη κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης και για προκλητικές συμπεριφορές στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πολιτική κρίση και κρίση θεσμών, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή "Πρωινές Διαδρομές" με το Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Είδατε τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Βορίδη πριν από τρεις μέρες στη Βουλή ή του κ. Γεωργιάδη; Μπήκαν μέσα με ένα ιταμό πολιτικά ύφος, να προκαλέσουν πόλωση και να πυροδοτήσουν την ένταση, ουσιαστικά αναπαράγοντας όλο αυτό το κλίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ιδιαίτερα τη στρατηγική της κυβέρνησης να παρουσιάζεται ως θύμα τοξικής αντιπαράθεσης, ενώ στην πραγματικότητα είναι αυτή που την καλλιεργεί. «Οι ίδιοι που λένε ότι η αντιπολίτευση σπέρνει τον διχασμό και την τοξικότητα, είναι αυτοί που επιδιώκουν τον διχασμό και την τοξικότητα, επιδιώκουν την ένταση. Γιατί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι απολογούμενη», τόνισε.

Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας, επιλέγει να διαστρεβλώσει τις θέσεις της αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση, σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθειά της να δημιουργήσει δίπολα έντασης και να καλλιεργήσει ένα κλίμα διχασμού, τσουβαλιάζει συνολικά την αντιπολίτευση. Άλλα προτείνει το ΠΑΣΟΚ και άλλα υποστηρίζουν τα άλλα κόμματα. Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και κεντρικός φορέας στη συνείδηση των πολιτών είναι το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ κινείται με θεσμικό τρόπο και όχι με πρακτικές εντυπωσιασμού ή συγκρουσιακής ρητορικής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σδούκου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ψήφο στην Ε. Ακρίτα: «Ακροδεξιοί ή ψεύτες;»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αντιφάσεις στη στάση του σχετικά με την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για τα κριτήριά του.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ συμμάχησε με όσους ήθελαν την Ελλάδα εκτός ΕΕ

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε μείζον ζήτημα την υπερψήφιση Ακρίτα από το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας κριτική για αντίφαση σε σχέση με τη στάση τους έναντι Στουρνάρα και κατηγορώντας το κόμμα για ψευδείς ισχυρισμούς και έλλειψη συνέπειας.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Λάθος της πλειοψηφίας να μην εκλεγεί αντιπρόεδρος Βουλής

Ο Δημήτρης Μάντζος υπερασπίστηκε τις αρχές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υποψηφιότητα Ακρίτα και απάντησε στις επικρίσεις ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα του στηρίζει διαχρονικά τις ΚΟ για αντιπροέδρους, πλήν νεοναζιστικών σχημάτων.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για συμπληρωματικές συντάξεις

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή και προχωρά στην Ολομέλεια. Η κυβέρνηση τονίζει πως αφορά μόνο τον δεύτερο, προαιρετικό πυλώνα συμπληρωματικής ασφάλισης.