ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Σακελλαροπούλου: Απολύτως αναγκαία τα μέτρα περιορισμού

«Oι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι απόλυτα αναγκαίοι για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους» δήλωσε η ΠτΔ από το υπουργείο Υγείας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη σήμερα το πρωί στο υπουργείο Υγείας και συναντήθηκε με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της και τις ευχαριστίες της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που αυτές τις ώρες δίνει άοκνο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με την σειρά του ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την εξάπλωση, μέχρι στιγμής, της νόσου στον ελληνικό πληθυσμό και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το υπουργείο τόσο για την πρόληψή της όσο και για τη νοσηλεία όσων έχουν νοσήσει.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την έκκληση προς τους πολίτες να συνδράμουν το έργο των γιατρών, ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των αρμόδιων κρατικών αρχών: «Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που περνάμε όλοι. Όμως οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι απόλυτα αναγκαίοι για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας. Είναι προσωπική ευθύνη όλων μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε να βγούμε νικητές και από αυτήν την περιπέτεια», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Συνεχής πρέπει να είναι η μάχη με το βαθύ κράτος

Ο Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του, τόνισε τη σημασία διαρκούς μάχης με το “βαθύ κράτος”, μίλησε για πρόοδο στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και παραδέχθηκε καθυστερήσεις σε ΟΣΕ και ΟΠΕΚΕΠΕ. Επεσήμανε τη σημασία της διαφάνειας και της αυστηρότητας
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 357 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Ταυτόχρονα ισραηλινά πλήγματα σε όλο τον Λίβανο σκότωσαν 357 άτομα, ανεβάζοντας τους νεκρούς από τη σύρραξη Ισραήλ-Χεζμπολάχ από 2 Μαρτίου σε 1.953, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι έρευνες για θύματα συνεχίζονται.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 303 νεκροί μετά τους βομβαρδισμούς της Τετάρτης

Στους 303 ανήλθαν οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα της Τετάρτης στον Λίβανο, ενώ ο τελικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Από τις 2 Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 1.888 άνθρωποι και πάνω από 6.000 έχουν τραυματιστεί.
Συνέδριο στο Υπουργείο Υγείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΣΑ: Αντιδράσεις για τροπολογία που δυσκολεύει πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει ανησυχία για τροπολογία Υπουργείου Υγείας που αφορά την παραπομπή σε ειδικούς γιατρούς μόνο μέσω προσωπικού ιατρού, τονίζοντας ότι αυτό το σύστημα απέτυχε σε άλλες χώρες.