ΓΔ: 2638.25 0.15% Τζίρος: 57.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:40:40
Νίκος Δένδιας ομιλία

Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στο υπ. Άμυνας

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην πρώτη επίσκεψή που πραγματοποιεί στην Ελλάδα με την νέα ιδιότητά του.

Ο κ. Δένδιας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ρούτε και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες.

Παρόντες στην υποδοχή και στις συνομιλίες που ακολούθησαν ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Πρέσβυς ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλης.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις σχετικά με τις σχέσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, όπως και για τις σχέσεις της Ελλάδας με τα κράτη - μέλη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέδειξε από την πλευρά του τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επισημάνθηκε ακόμα η σημασία της ανάπτυξης της Αμυντικής Βιομηχανίας και της Καινοτομίας για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στο ΝΑΤΟ: «Ατζέντα 2030» και «Ασπίδα του Αχιλλέα» στο επίκεντρο

Ο Νίκος Δένδιας έλαβε μέρος στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την «Ατζέντα 2030», το ΕΛΚΑΚ και την «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Νίκος Δένδιας εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στις Βρυξέλλες για ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ουκρανία και αμυντική ετοιμότητα

Ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει αύριο στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Ουκρανικό και θέματα αμυντικής ετοιμότητας, όπως το πρόγραμμα SAFE.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στο Συμβούλιο ΕΕ: Στο επίκεντρο η αμυντική ετοιμότητα και η Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας συμμετέχει στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, όπου εξετάζονται η κατάσταση στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή αμυντική ετοιμότητα και πρωτοβουλίες όπως το SAFE, με έμφαση στη συνεργασία ως το 2030.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας αποχαιρετά τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

Ο Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στο Χ, αναδεικνύοντας το σημαντικό του έργο στη ΝΔ και στην Εθνική Άμυνα, καθώς και τη βαθιά τους προσωπική σχέση μέσα από οικογενειακούς δεσμούς και χρήσιμες συμβουλές.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος οι διαδικασίες για το επίδομα διοίκησης σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων

Ολοκληρώθηκε με ΚΥΑ η διαδικασία χορήγησης επιδόματος διοίκησης σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, υλοποιώντας δέσμευση της «Ατζέντας 2030» και θεσπίζοντας για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για όσους υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες Ειδικές Μονάδες με εφέδρους ιδρύει ο Νίκος Δένδιας

Με αποφάσεις του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, ιδρύονται τρεις νέες μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και βόρειο Έβρο, με τις δύο να στελεχώνονται αποκλειστικά από εφέδρους.