ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη: To κόμμα σας εκτροχίασε το δημόσιο χρέος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον «πρόεδρο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» όπως ανέφερε, να απαντήσει «πού θα βρει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ που έταξε σήμερα στους Έλληνες πολίτες».

«Ο κ. Μαρινάκης διεκδικεί επάξια το τελευταίο διάστημα ''βραβείο διαστρέβλωσης''», αναφέρει σε δήλωσή του το ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την οποία εκτόξευσε «πυρά» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο της συνέντευξης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον ΣΚΑΙ, σήμερα, Σάββατο (23/11), κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον «πρόεδρο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» όπως ανέφερε, να απαντήσει «πού θα βρει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ που έταξε σήμερα στους Έλληνες πολίτες και πώς θα ξεπεραστούν οι νέοι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες».

«Το κόμμα που εκτροχίασε το δημόσιο χρέος την περίοδο 2004-2009 και χρεοκόπησε τη χώρα δεν μπορεί να μιλά για λεφτόδεντρα ούτε να ομνύει στη δημοσιονομική σταθερότητα» απαντά από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει,

«Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα πλήρως ισορροπημένο πρόγραμμα ανακούφισης των ευάλωτων συμπολιτών μας, αντιμετώπισης της ακρίβειας, δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, εντός των δυνατοτήτων της χώρας και του ευρωπαϊκού πλαισίου.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Μαρινάκης διεκδικεί επάξια το τελευταίο διάστημα 'βραβείο διαστρέβλωσης', ίσως λόγω του άγχους και της αγωνίας του μπροστά στο δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον απέναντι της μια υπεύθυνη και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση.

Ας μην ψάχνει για λαϊκιστές στο ΠΑΣΟΚ, γιατί τους έχει δίπλα του και αναφερόμαστε στον προϊστάμενο του, τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος χειροκροτούσε στα 'Ζάππεια 1 και 2' μαζί με τον κ. Σαμαρά. Αν δεν τα θυμούνται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μαρινάκης, τους τα υπενθύμισε η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα.

Το κόμμα που εκτροχίασε το δημόσιο χρέος την περίοδο 2004-2009 και χρεοκόπησε τη χώρα δεν μπορεί να μιλά για λεφτόδεντρα ούτε να ομνύει στη δημοσιονομική σταθερότητα.

Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα πλήρως ισορροπημένο πρόγραμμα ανακούφισης των ευάλωτων συμπολιτών μας, αντιμετώπισης της ακρίβειας, δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, εντός των δυνατοτήτων της χώρας και του ευρωπαϊκού πλαισίου. Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε στοχευμένες και κοστολογημένες παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη εκπόνησης μελέτης για την τμηματική μείωση του ΦΠΑ και συνδεδεμένη με στόχους τριετίας στα έσοδα αλλά και με κοινωνικά κίνητρα πάταξης της φοροδιαφυγής. Ήταν, αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία που το 2019 υποσχέθηκε μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ και σήμερα διαρρέει ότι θα το κάνει πριν τη λήξη της θητείας της.

Δεν περιμέναμε, βέβαια, άλλη αντίδραση από μια κυβέρνηση που δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τα 25 εκατομμύρια δικαιώματα ρύπων αξίας 1,5 δισ. , για τα οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε τον δρόμο στην Ευρωβουλή για να επωφεληθεί η πατρίδα μας. Τελικά είναι έργο Μητσοτάκη ή Ανδρουλάκη;»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θα αναζητήσει νέο «εθελοντή» διευθυντή ο Πρωθυπουργός;

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την αποχώρηση του Μιχάλη Μπεκίρη από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ρωτώντας αν θα βρεθεί άλλος «εθελοντής», καθώς δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα για τον διορισμό και τα προσόντα του.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μονιμες παρεμβάσεις ΠΑΣΟΚ για αποκατάσταση συντάξεων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εκδήλωση της ΑΣΣΕ τόνισε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά 13ης σύνταξης, νέο ΕΚΑΣ, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση αναπηρικών και άρση ανισοτήτων ως βασικές προτεραιότητες σε μια μελλοντική κυβέρνηση.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να απομακρυνθεί ο κ. Μπεκίρης από διευθυντής στη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την απομάκρυνση του κ. Μπεκίρη από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, μετά τα δημοσιεύματα για έλλειψη ΦΕΚ διορισμού και πιθανή απουσία πτυχίου, τονίζοντας πως δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση.
ΕΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης στηρίζει τη θέση του στελέχους του;

Η ΕΛΑΣ, σχολιάζοντας δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ που δήλωσε υπερήφανη για τη συγκυβέρνηση με ΝΔ, καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει αν συμμερίζεται αυτή τη θέση και αν προτίθεται να επαναλάβει παρόμοια συνεργασία.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρωμένη πρόταση ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικό χρέος με λύσεις για δανειολήπτες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε την πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το ιδιωτικό χρέος, κάνοντας λόγο για δίκαιες λύσεις και κοινωνική δικαιοσύνη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και ζήτησε κοινωνικά ευαίσθητη οικονομική πολιτική.