ΓΔ: 2566.32 -0.22% Τζίρος: 62.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:37
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης με επαγγελματικό ύφος.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

Έγινε απολογισμός των αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων που έχουν δρομολογηθεί, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την κεντρική διοίκηση, για το υδατικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας.

Σύσκεψη για τη στελέχωση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Γ.Γ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρου Βαρελίδη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός των αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων που έχουν δρομολογηθεί, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την κεντρική διοίκηση, για το υδατικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με την υπό διορισμό, νέα εκτελεστική διοίκηση του Οργανισμού, τον προτεινόμενο ως Πρόεδρο, Καθηγητή Νίκο Δέρκα, και τον προτεινόμενο ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θανάση Μαρκινό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε ακόμα για την κάλυψη των θέσεων Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, από την Ειρήνη Καραλαριώτου και τον Θανάση Κορκόβελο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για τους διορισμούς και τη λειτουργία του ΟΔΥΘ. Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση του ΟΔΥΘ θα βρεθεί σύντομα στη Θεσσαλία, προκειμένου να παρουσιάσει στους φορείς της περιοχής τα πρώτα βήματα του Οργανισμού, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Δούκας: Συζήτηση για ευρωπαϊκή προεδρία 2027 και έργα Αθήνας

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας το 2027 και τα προβλήματα της Αθήνας, τονίζοντας τον συντονισμό κράτους-δήμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ώρα για περισσότερη δράση με συλλογικό πολιτικό κέντρο

Μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της περιόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη να συνεχίσουν δυναμικά το έργο τους ως τις εκλογές του 2027, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση του κοινού για τοπικά και περιφερειακά έργα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια πρωθυπουργού για τους πυροσβέστες σε Ρέθυμνο και Γύθειο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο τριών πυροσβεστών σε Ρέθυμνο και Γύθειο, ενώ τόνισε τη στήριξή του σε όλους όσους μάχονται στις φωτιές, υπογραμμίζοντας τη δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν.