ΓΔ: 2363 -0.15% Τζίρος: 77.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:17:41
malama kyriaki syriza
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Κυριακή Μάλαμα, 31 οι βουλευτές του κόμματος

Όταν οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης γίνουν επίσημες με επιστολές τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής τότε το κόμμα θα ισοψηφεί με τους 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας ωστόσο στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Μετά τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, Πέτρου Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου, η Κυριακή Μάλαμα έκανε γνωστή με δήλωσή της τη δική της ανεξαρτητοποίηση.

Όταν οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης γίνουν επίσημες με επιστολές τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ισοψηφεί με τους 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας ωστόσο στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, αυτό θα ισχύσει μόνο αν δεν παραιτηθεί άλλος βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, με την ανακοίνωσή της με τίτλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κλειδώσει την ψυχή του έξω» σημείωσε πως χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έμειναν έξω από το «μπουζουξίδικο» εκλεγμένοι σύνεδροι, ενώ στελέχη μπήκαν από την πίσω πόρτα.

Η ίδια αναφέρει: «Αυτές τις ημέρες εξελίχθηκε η τελευταία πράξη του αντιδημοκρατικού παροξυσμού των λεγόμενων κορυφαίων στελεχών ενάντια στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αυτοαποκαλούμενα κορυφαία στελέχη μπήκαν από την πίσω πόρτα του μπουζουξίδικου στα κρυφά για το ψευδοσυνέδριο τους και άφησαν έξω στο κρύο επί πέντε ώρες χιλιάδες εκλεγμένους συνέδρους.

Η πράξη αυτή ήταν η κορυφή ενός παγόβουνου που εξελίσσεται εδώ και μήνες, με στόχο την αντιδημοκρατική εκτροπή του κόμματος και την παράδοση του σε αλλότρια, άγνωστα συμφέροντα. Το μίσος τους για τον κόσμο για την βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο που δεν δίστασαν να αποκαλέσουν ιστορικά στελέχη, ανθρώπους με αγώνες για την δημοκρατία ως τραμπούκους».

«Αν έχει ακόμα για κάποιους νόημα καταγγέλλω ότι ως βουλευτής δέχτηκα email νωρίς το μεσημέρι, όπου με πληροφορούσαν για την δυνατότητα να εισέλθω “από την πίσω πόρτα”. Τους αγνόησαν κι έμεινα με τους 34 συνέδρους της Χαλκιδικής έξω από την πόρτα του μπουζουξίδικου για πέντε ώρες. Μόνο ένας από τους 34 συνέδρους της Χαλκιδικής κατάφερε να εισέλθει στο μπουζουξίδικο. Οι σύνεδροι αυτοί αντιπροσώπευαν την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος στο Νομό» σημειώνει.

«Τους συνέδρους που δεν ήταν “δικοί τους” τους έβαζαν σε υποβαθμισμένη ξεχωριστή αίθουσα, την ώρα που για τα “κορυφαία στελέχη” είχαν μία “πριβέ”. Οι ίδιοι άνθρωποι επί δύο μήνες λειτουργούν ως ενωμοτάρχες, ενώ όλο τον προηγούμενο χρόνο μηχανορραφούν, εμπλέκονται σε αλλεπάλληλες ίντριγκες και προσπαθούν με κάθε μέσο να φιμώσουν την δημοκρατία στο κόμμα. Την ώρα που ξέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κόμματος, όπως αποδείχτηκε και σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές είναι εναντίον τους» τονίζει.

Καταλήγει λέγοντας: «Σε ότι με αφορά προσωπικά δεν έχω καμία θέση πλέον σε αυτό το κόμμα, δεν το αναγνωρίζω και δεν πρόκειται να υπηρετήσω τα σχέδια όλων αυτών που ντροπιάζουν την ιστορία της Αριστεράς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της βάσης, των απλών μελών του κόμματος. Μας εκδιώχνουν από το κόμμα, μας αναγκάζουν στην έξοδο με τις πράξεις τους.

Ανεξαρτητοποιούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζω ακατάπαυστα το κοινοβουλευτικό μου έργο και για την Χαλκιδική και για την κοινωνία συνολικότερα και προειδοποιώ τους στρατούς τους και τα τρολ τους ότι δεν με αγγίζουν και τίποτα δεν μπορεί να με κάμψει. Οφείλουμε στην Αριστερά, στην ιστορία των οικογενειών μας, στα κοινωνικά κινήματα που υπηρετήσαμε να αφήσουμε πίσω μας αυτό που σήμερα κατάντησαν ορισμένοι τον ΣΥΡΙΖΑ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση Μπατζελή στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ εκθέτει την κυβέρνηση

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει μετατραπεί σε «ιστορική αναδρομή» με ευθύνη της πλειοψηφίας, ώστε να κοπεί η συζήτηση για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την περίοδο 2019 2025.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κατάθεση Καρασμάνη διαφώτισε το σκάνδαλο αγροτικών ενισχύσεων

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Καρασμάνης στην Εξεταστική Επιτροπή ανέφερε ότι η «τεχνική λύση» για τους βοσκοτόπους ήταν μεταβατική και θα έπαυε με τα σχέδια βόσκησης, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν, οδηγώντας στη σημερινή κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: Παραδοχή έλλειψης εθνικής στρατηγικής η πρόταση ΝΔ στα αγροτικά

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης στη συζήτηση για τη διακομματική επιτροπή, λέγοντας ότι η απουσία εθνικής στρατηγικής μείωσε τα εισοδήματα στον πρωτογενή.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής υπό τη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση στον πρόεδρο της Βουλής για σύσταση μόνιμου Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής με ευθύνη της Βουλής. Στόχος, ο διάλογος και ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα, με συμμετοχή κομμάτων, φορέων, επιστημόνων και αυτοδιοίκησης.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λαζαρίδης «διαστρέβλωσε» Αραχωβίτη στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο εισηγητής ΝΔ Μ. Λαζαρίδης διαστρέβλωσε το «Συμφωνώ» του Στ. Αραχωβίτη για να δείξει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Παραπέμπουν στα πρακτικά 14/1, όπου ο Αραχωβίτης είπε ότι υπέγραψε «σε εφαρμογή της 873 ΚΥΑ» και «δεν ξέρω τι υπέγραψε ο κ. Βορίδης».