ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
malama kyriaki syriza
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Κυριακή Μάλαμα, 31 οι βουλευτές του κόμματος

Όταν οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης γίνουν επίσημες με επιστολές τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής τότε το κόμμα θα ισοψηφεί με τους 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας ωστόσο στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Μετά τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, Πέτρου Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου, η Κυριακή Μάλαμα έκανε γνωστή με δήλωσή της τη δική της ανεξαρτητοποίηση.

Όταν οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης γίνουν επίσημες με επιστολές τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ισοψηφεί με τους 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας ωστόσο στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, αυτό θα ισχύσει μόνο αν δεν παραιτηθεί άλλος βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, με την ανακοίνωσή της με τίτλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κλειδώσει την ψυχή του έξω» σημείωσε πως χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έμειναν έξω από το «μπουζουξίδικο» εκλεγμένοι σύνεδροι, ενώ στελέχη μπήκαν από την πίσω πόρτα.

Η ίδια αναφέρει: «Αυτές τις ημέρες εξελίχθηκε η τελευταία πράξη του αντιδημοκρατικού παροξυσμού των λεγόμενων κορυφαίων στελεχών ενάντια στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αυτοαποκαλούμενα κορυφαία στελέχη μπήκαν από την πίσω πόρτα του μπουζουξίδικου στα κρυφά για το ψευδοσυνέδριο τους και άφησαν έξω στο κρύο επί πέντε ώρες χιλιάδες εκλεγμένους συνέδρους.

Η πράξη αυτή ήταν η κορυφή ενός παγόβουνου που εξελίσσεται εδώ και μήνες, με στόχο την αντιδημοκρατική εκτροπή του κόμματος και την παράδοση του σε αλλότρια, άγνωστα συμφέροντα. Το μίσος τους για τον κόσμο για την βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο που δεν δίστασαν να αποκαλέσουν ιστορικά στελέχη, ανθρώπους με αγώνες για την δημοκρατία ως τραμπούκους».

«Αν έχει ακόμα για κάποιους νόημα καταγγέλλω ότι ως βουλευτής δέχτηκα email νωρίς το μεσημέρι, όπου με πληροφορούσαν για την δυνατότητα να εισέλθω “από την πίσω πόρτα”. Τους αγνόησαν κι έμεινα με τους 34 συνέδρους της Χαλκιδικής έξω από την πόρτα του μπουζουξίδικου για πέντε ώρες. Μόνο ένας από τους 34 συνέδρους της Χαλκιδικής κατάφερε να εισέλθει στο μπουζουξίδικο. Οι σύνεδροι αυτοί αντιπροσώπευαν την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος στο Νομό» σημειώνει.

«Τους συνέδρους που δεν ήταν “δικοί τους” τους έβαζαν σε υποβαθμισμένη ξεχωριστή αίθουσα, την ώρα που για τα “κορυφαία στελέχη” είχαν μία “πριβέ”. Οι ίδιοι άνθρωποι επί δύο μήνες λειτουργούν ως ενωμοτάρχες, ενώ όλο τον προηγούμενο χρόνο μηχανορραφούν, εμπλέκονται σε αλλεπάλληλες ίντριγκες και προσπαθούν με κάθε μέσο να φιμώσουν την δημοκρατία στο κόμμα. Την ώρα που ξέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κόμματος, όπως αποδείχτηκε και σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές είναι εναντίον τους» τονίζει.

Καταλήγει λέγοντας: «Σε ότι με αφορά προσωπικά δεν έχω καμία θέση πλέον σε αυτό το κόμμα, δεν το αναγνωρίζω και δεν πρόκειται να υπηρετήσω τα σχέδια όλων αυτών που ντροπιάζουν την ιστορία της Αριστεράς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της βάσης, των απλών μελών του κόμματος. Μας εκδιώχνουν από το κόμμα, μας αναγκάζουν στην έξοδο με τις πράξεις τους.

Ανεξαρτητοποιούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζω ακατάπαυστα το κοινοβουλευτικό μου έργο και για την Χαλκιδική και για την κοινωνία συνολικότερα και προειδοποιώ τους στρατούς τους και τα τρολ τους ότι δεν με αγγίζουν και τίποτα δεν μπορεί να με κάμψει. Οφείλουμε στην Αριστερά, στην ιστορία των οικογενειών μας, στα κοινωνικά κινήματα που υπηρετήσαμε να αφήσουμε πίσω μας αυτό που σήμερα κατάντησαν ορισμένοι τον ΣΥΡΙΖΑ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Η εξεταστική για τον «Ηρακλή» ανοίγει το «μαύρο κουτί»

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με δανειολήπτες ελβετικού φράγκου και τόνισε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τις τιτλοποιήσεις δανείων και το σχέδιο «Ηρακλής», ζητώντας ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι ανεξάρτητοι να παραδώσουν τις έδρες τώρα

Ο Νίκος Παππάς διαμήνυσε πως κάθε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυστηρή απάντηση, ενώ επέκρινε τους ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές και κάλεσε να επιστρέψουν τις έδρες τους. Τόνισε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές προτάσεις και τη συλλογική ηγεσία.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ζητά δημοσίευση συμφωνίας για Μονή Σινά από ΥΠΕΞ

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η Συμφωνία που καλούνται να υπογράψουν οι μοναχοί της Μονής Σινά, ενώ κατέθεσε έγγραφο που διαψεύδει το ΥΠΕΞ σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης στο αιγυπτιακό δικαστήριο.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Δεν παίζουμε με τα οικονομικά – Ερωτήματα από Ν. Παππά

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Μαρκόπουλος τόνισε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης ακολουθούν ευρωπαϊκούς κανόνες και είναι κοστολογημένες, απαντώντας στον Νίκο Παππά που κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο για ακοστολόγητες διατάξεις.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τον πραγματικό παραγωγό

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εθνικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο τον αγρότη, αύξηση εγχώριας παραγωγής, προστασία μικρών εκμεταλλεύσεων και μέτρα για αγροτικά δάνεια, ενέργεια, φορολογία και εκπαίδευση.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιερή υποχρέωση, όχι αυτοκτονία

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως η συλλογικότητα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από το προσωπικό, υπερασπίστηκε τη συλλογική ηγεσία και επισήμανε τις προσπάθειες του κόμματος για τα κοινωνικά προβλήματα και τη στεγαστική κρίση.