ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κτήριο Βουλής Ελλάδας

Βουλή: Κυρώθηκε το Μνημόνιο Κατανόησης των υπ. Υγείας Ελλάδας – Αιγύπτου

Το Μνημόνιο Κατανόησης αφορά στην εδραίωση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της δημόσιας υγείας, με τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δύο χωρών.

Κυρώθηκε,σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, από την Ολομέλεια της Βουλής, η συμφωνία με τίτλο «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για τη συνεργασία στον τομέα της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο Κατανόησης αφορά στην εδραίωση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της δημόσιας υγείας, με τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δύο χωρών.

Ειδικότερα, οι τομείς που θα συνεργαστούν οι δύο χώρες είναι:

  • Ανάπτυξη συστημάτων υγείας και εφαρμογή νέων τεχνολογιών
  • Ανάπτυξη μεθοδολογιών σχεδιασμού, υλοποίησης και παρακολούθησης των υπηρεσιών υγείας
  • Ανταλλαγή ειδικών, ειδίκευση ιατρών και επαγγελματιών υγείας σε διάφορες ιατρικές, νοσηλευτικές και παραϊατρικές ειδικότητες, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά πρωτόκολλα, τεκμηριωμένες κατευθυντήριες γραμμές και τεχνολογίες υγείας
  • Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας στους τομείς των πληροφοριακών συστημάτων και της ψηφιοποίησης στον τομέα της υγείας
  • Ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στους τομείς της επιστημονικής έρευνας στην υγεία
  • Ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη και ανάπτυξη της βιομηχανίας φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών, σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ενίσχυση της ελληνοαιγυπτιακής συνεργασίας και στην υγεία

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα συνάντησε τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας, την ανάπτυξη υποδομών και τη βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών των δύο χωρών.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πρόταση στην Αίγυπτο για συμφωνία θαλάσσιων ζωνών από το Υπ. Άμυνας

Το τουρκικό ΥΠΑΜ επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να υπογράψει συμφωνία θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο, υποστηρίζοντας ότι το Κάιρο θα κέρδιζε πάνω από 15.000 τ.χλμ. θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε σχέση με πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για διμερείς σχέσεις και ασφάλεια Αν. Μεσογείου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, επικεντρώνοντας στη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών και συζητώντας περιφερειακές εξελίξεις, ασφάλεια και θέματα του ΟΗΕ.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλική ενημέρωση για καλώδιο, πυρ ομαδόν στον ΟΗΕ κατά τουρκολιβυκού μνημονίου

Η ενημέρωση της Αγκυρας από το Παρίσι για το καλώδιο θα κάμψει τις τουρκικές αντιδράσεις εκτιμά η Αθήνα, πέντε κράτη και Ε.Ε. κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ενιαίο «όχι» στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο από Ελλάδα και εταίρους

Ο Γ. Γεραπετρίτης, εκπροσωπώντας Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και ΕΕ, τόνισε πως το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο, αντίθετο στο Διεθνές Δίκαιο και δεν έχει νομική ισχύ για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών ή τρίτα κράτη.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Ιστορική συμφωνία εις βάρος της Μονής Σινά

Η Ρένα Δούρου χαρακτηρίζει «ιστορική αλλά σε βάρος» της Μονής Σινά τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, ζητώντας τη δημοσιοποίηση του κειμένου και απαντήσεις για τις επιπτώσεις στο αρχαιότερο χριστιανικό μοναστήρι που λειτουργεί 15 αιώνες.