ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
Φώτο: Υπουργείο Εξωτερικών

Απάντηση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας στον Ράμα: Η ιστορία δεν παραγράφεται

Σε σημείο της ομιλίας του, ζήτησε την ψήφο της Αλβανικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Πήρες τον δρόμο για την πατρίδα σου, σήμερα είσαι ψηφοφόρος με πλήρη δικαιώματα» και κάλεσε «Ας κάνουμε την Αλβανία μέλος της ΕΕ έως το 2030».

«Η ιστορία δεν παραγράφεται», ανέφερε το ΥΠΕΞ ως απάντηση στις δηλώσεις Έντι Ράμα. Ειδικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το ΥΠΕΞ ανέφερε ότι: 

«Η ιστορία δεν παραγράφεται και διατηρεί ζωντανό το αίτημα για πλήρη σεβασμό, εκ μέρους της Αλβανίας, των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Αυτό συνιστά ρητή προϋπόθεση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, σύμφωνα με την ομόφωνη θέση των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 11ης Οκτωβρίου 2024».

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, στην ομιλία του ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, λέγοντας:

«Οργανώθηκε μια διαμαρτυρία με γελοία φυλλάδια εμπνευσμένα από τους λεγόμενους "Βορειοηπειρώτες"  και μόνο οίκτο μου δημιουργούν. Το "Βορειοηπειρώτες" είναι ένας νεκρός όρος, με τον καιρό έχει πεθάνει. Και έχει πεθάνει μαζί με κάθε όνειρο των ατόμων που προσπαθούν να το γελοιοποιήσουν. Όποιος χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο όταν μιλάει για το νότο της Αλβανίας δείχνει να μην θέλει να ζήσει στον 21ο αιώνα. Είναι απολιθώματα και κρίμα». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ζήτησε την ψήφο της Αλβανικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Πήρες τον δρόμο για την πατρίδα σου, σήμερα είσαι ψηφοφόρος με πλήρη δικαιώματα» και κάλεσε «Ας κάνουμε την Αλβανία μέλος της ΕΕ έως το 2030».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Αλβανού διωκόμενου για ληστεία που ζούσε παράνομα στη Θεσσαλονίκη

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης συνελήφθη 61χρονος αλβανικής καταγωγής, που αναζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol για ληστεία στην Κορυτσά το 2017. Διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.
Ιεράρχης Αγίου Δημητρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Γεγονότα που δυναμώνουν την Ελλάδα μάς γεμίζουν αισιοδοξία

Ο Κ. Τασούλας τόνισε ότι τα γεγονότα που ενισχύουν ή διπλασιάζουν την Ελλάδα και η αντίσταση στη φασιστική Ιταλία μάς επιτρέπουν να κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, τιμώντας τους αγώνες που διαμόρφωσαν τον Ελληνισμό.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφέθηκε ελεύθερη η 30χρονη που απέβαλε πίσω από καντίνα στην Θεσσαλονίκη

Αφέθηκε ελεύθερη η υπήκοος Αλβανίας, που υπέστη αποβολή πίσω από καντίνα στην περιοχή ΤΙΤΑΝ Δήμου Ωραιοκάστρου, μετά από γυναικολογικές εξετάσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Έντι Ράμα σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεκρός όρος οι «Βορειοηπειρώτες», δηλώνει ο Ράμα στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη, πως όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών ότι βλέπει την Ελλάδα «ως ένα ισχυρό εταίρο, μια χώρα που στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας».
Παραλία Θεσσαλονίκης ακίνητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η μελέτη για το ξύλινο ντεκ από το ΚΣΝΜ

Η οριστική μελέτη για το ξύλινο ντεκ στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημοπράτηση το φθινόπωρο. Το έργο θα προσφέρει περισσότερη θέα στη θάλασσα για κατοίκους και επισκέπτες.