ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Καραγκούνης συνέντευξη
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Συνάντηση του Κώστα Καραγκούνη με τον Κινέζο ομόλογό του Song Yuanming

Στη χώρα μας υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας τον Κινέζο ομόλογο του. Αισιοδοξία για ένα λαμπρές μελλοντικές προοπτικές ήταν το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κώστας Καραγκούνης υποδέχτηκε στο Υπουργείο Εργασίας την 14η Οκτωβρίου 2024, τον Κινέζο ομόλογό του Song Yuanming και άλλα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας. 

Αμφότεροι οι Υφυπουργοί εξέφρασαν την αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των δύο ιστορικών πολιτισμών και υπογράμμισαν τη σπουδαία σημασία των σινοελληνικών σχέσεων και της συνεργασίας των δύο κρατών, συνεργασίας που έχει αποφέρει απτά οφέλη και για τους δυο λαούς και δημιουργεί αισιοδοξία για λαμπρές μελλοντικές προοπτικές. 

Οι Υφυπουργοί μετέφεραν την εικόνα του εθνικού νομοθετικού τους πλαισίου στα θέματα της Υγείας και της Ασφάλειας και αντάλλαξαν εμπειρίες και παραδείγματα από τις επιτυχημένες πρακτικές, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. 

Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι:

« Η Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες, τόσο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όσο και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό και ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και κοινωνική επένδυση, καθώς δεν νοείται αξιοπρεπής, παραγωγική και αποδοτική εργασία δίχως ασφάλεια και υγεία. 

Ο κ. Song Yuanming επεσήμανε ότι η Κίνα ακολουθεί τις συμβάσεις τις Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στα θέματα της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων και μετέφερε τα θετικά πρόσφατα αποτελέσματα της πολιτικής πρόληψης που ακολουθούν, με τα μαζικά εργατικά ατυχήματα να έχουν πέσει στο μισό.»

Ο κ. Καραγκούνης συνέχισε τονίζοντας ότι:

« Η Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων 2022-2027 θέτει ως βασικό στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού μας πλαισίου με έμφαση στην πρόληψη ατυχημάτων στους τομείς αυξημένης επικινδυνότητας και την καλλιέργεια νοοτροπίας πρόληψης σε όλα τα επίπεδα. Αναπτύσσουμε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την ευρύτερη διάδοση της γνώσης και πληροφορίας σε θέματα υγείας και ασφάλειας, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις επιχειρήσεις και ψηφιοποιούμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας ώστε να προσαρμόζουμε συνεχώς το «οπλοστάσιο» μας, σε έναν κόσμο της εργασίας που συνεχώς αλλάζει, ιδίως λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων και ανάδυσης ψυχοκοινωνικών κινδύνων. Συνεργαζόμαστε στενά με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία έχει αρμοδιότητα τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας σε όλους τους χώρους εργασίας. Αναμορφώνεται μάλιστα η διαδικασία προτεραιοποίησης και υλοποίησης ελέγχων στη βάση της ανάλυσης (risk analysis), με διαφάνεια και δημοσιότητα, και με έμφαση σε κλάδους υψηλής επικινδυνότητας.»

Οι Υφυπουργοί αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα και εξέφρασαν την επιθυμία τους για σταθερή συνεργασία και επικοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία παρουσία κινεζικών ή ρωσικών πλοίων κοντά στη Γροιλανδία

Ο επικεφαλής της Δανικής Κοινής Αρκτικής Διοίκησης διέψευσε ότι υπάρχουν ρωσικά ή κινεζικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς Τραμπ που θεωρεί το νησί κρίσιμο για τις ΗΠΑ.
Κώστας Σκρέκας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας από Κέρκυρα: Προτεραιότητα υποδομές, νερό και απορρίμματα για το νησί

Ο Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε την Κέρκυρα και προήδρευσε στη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ, θέτοντας προτεραιότητες για υποδομές, διαχείριση νερού και απορρίμματα. Είχε συναντήσεις με μητροπολίτη, περιφερειάρχη και δήμαρχο.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Στήριξη αγροτών εντός ορίων, «όχι» σε επιπλέον παροχές με κόστος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνεται θεσμικά, χωρίς ύβρεις και παραβατικότητα, ενώ η στήριξη του πρωτογενούς τομέα θα κινηθεί εντός δημοσιονομικών ορίων.
Χωριό Γροιλανδίας πάγοι
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στη Γροιλανδία στρατεύματα λόγω ρωσικής και κινεζικής απειλής

Ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τη Δανία, στέλνουν αναγνωριστική ομάδα στη Γροιλανδία για την αντιμετώπιση ρωσικών και κινεζικών απειλών στην Αρκτική, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Πιο προβλέψιμες οι σχέσεις με Κίνα παρά με ΗΠΑ, λέει ο Κάρνεϊ

Ο Μαρκ Κάρνεϊ τόνισε ότι οι σχέσεις Καναδά-Κίνας είναι πλέον πιο προβλέψιμες χάρη στον ειλικρινή διάλογο με Κινέζους αξιωματούχους, συζητώντας τόσο τα σημεία συνεργασίας όσο και τις διαφωνίες.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» της ευρωομάδας ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για τη στάση στα μέτρα υπέρ αγροτών

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ με φόντο ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για μέτρα προστασίας των αγροτών. Η ευρωομάδα της ΝΔ μιλά για «λαϊκισμό» και παραπέμπει στην πλειοψηφία που τα στήριξε.