ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δημήτρης Μαρίνης δημόσια εμφάνιση
Ο Δημήτρης Μαρίνης απαντά σε ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου της κυβέρνησης.

Π. Μαρινάκης: Ο Μ. Σαλμάς διεγράφη γιατί αναπαρήγαγε συκοφαντίες στα Μέσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως μπήκαν πολύ αυστηρά κριτήρια στον διαγωνισμό για τα κυλικεία και έχουν γίνει οι σχετικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη, ενώ υπογράμμισε πως η διαχείριση της περίπτωσης Σαλμά διαφέρει από τους άλλους βουλευτές.

Ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη από τη ΝΔ «γιατί αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες, μια σειρά από κατηγορίες στα Μέσα, στα κανάλια, ξεκινώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που κατέθεσε κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, χωρίς να διαβιβάζει αυτές τις καταγγελίες στον μόνο καθ' ύλην αρμόδιο που είναι ο εκάστοτε εισαγγελέας, δηλαδή στη Δικαιοσύνη», όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο κόσμος που μας ακούει δεν έχει αυτό που λέμε και "την όρεξή μας" να ακούει πάρα πολλά», ενώ τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά και η διαχείριση της περίπτωσης Σαλμά, με τους άλλους βουλευτές που ασκούν κριτική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι «είναι δεδομένο ότι ο καθένας, είτε είναι βουλευτής, είτε υπουργός, είτε ο οποιοσδήποτε ασχέτως αν ανήκει σε μια παράταξη, έχει τη δυνατότητα αν κάτι θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστά να το καταγγείλει και δημοσίως» προσθέτοντας ότι ο κ. Σαλμάς το έκανε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπογράμμισε ότι ο διαγραφείς βουλευτής απηύθυνε μετά από περίπου δύο εβδομάδες μία ερώτηση, όπως προβλεπόταν, στην αρμόδια υπουργό κ. Μενδώνη, η οποία δύο ημέρες μετά στη Βουλή απάντησε με αναλυτικά στοιχεία.

«Ρωτήθηκε ο κ. Σαλμάς εκείνη την ημέρα αν θέλει να επανέλθει. Δεν επανήλθε. Λίγες ημέρες μετά, ζήτησε και τα σχετικά έγγραφα από την κ. Μενδώνη, τον Ιούλιο που μας πέρασε, και του απεστάλησαν τα σχετικά έγγραφα. Και σημειώνω ότι για την υπόθεση για την οποία μιλάμε, τα περιβόητα κυλικεία, όπου έγινε ο διαγωνισμός μπήκαν πολύ αυστηρά κριτήρια συμμετείχαν και άλλες εταιρείες, έχουν γίνει σχετικές προδικαστικές και λοιπές προσφυγές στη Διοικητική Δικαιοσύνη, απερρίφθησαν όλες, άρα και ως προς στο διοικητικό σκέλος έχει κλείσει η υπόθεση» είπε ο κ.Μαρινάκης και προσέθεσε: «Και έρχομαι και λέω ασχέτως αν μιλάμε για τον Σαλμά, για τη Μενδώνη. Έστω ότι έρχεται κάποιος σε εσάς ή στον κ. Φουσκίδη και αορίστως σε ένα κανάλι απευθύνει κατηγορίες. Πώς θα προστατεύσετε εσείς τον εαυτό σας, ενώ όταν υπήρχε η δυνατότητα να ερωτηθείτε, έχετε απαντήσει πλήρως. Άρα με λίγα λόγια η διαγραφή έχει να κάνει με μια συμπεριφορά που δεν έχει σχέση με αυτά τα οποία προβλέπονται στη ΝΔ. Στη ΝΔ δεν έχουμε μάθει τις κατηγορίες να τις απευθύνουμε σε τηλεδικαστήρια και μάλιστα όταν αυτή η συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη αρχίζει και γίνεται περίεργη. Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος».

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και στις πιθανές απαιτήσεις της Τουρκίας, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η χώρα μας δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης για αναγνώριση ψευδοκράτους, προσθέτοντας ότι είναι από τις «κόκκινες» γραμμές, που διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν τα συζητάνε καν. Σημείωσε ότι το Κυπριακό, είναι κορυφαίο θέμα στην ατζέντα, και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να περάσουμε στα επόμενα βήματα, αλλά κρατώντας «μικρό καλάθι».

Προσέθεσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το μεταναστευτικό, αλλά είπε ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τουρκία: «Έχουμε καταφέρει από 93.000 διαμένοντες μετανάστες ή πρόσφυγες, να έχουμε 21.000. Από 130 δομές, μέσα σε πέντε χρόνια, έχουμε 33 δομές», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης: Μητσοτάκης – Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο τρίτης θητείας, σημείωσε πως χρειάζεται σταθερότητα και εμπειρία για τις προκλήσεις και τόνισε ότι στόχος του είναι τολμηρές μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερη σεμνότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη ΔΕΘ ότι η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για σταθερή διακυβέρνηση, τονίζοντας πως η ΝΔ δεν ευθύνεται για την απουσία συνεργασιών και πως ο στόχος της αυτοδυναμίας στις εκλογές είναι εφικτός.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ανάπτυξη της οικονομίας φέρνει αυξημένα εισοδήματα στους πολίτες

Η Αλ. Σδούκου δήλωσε πως στόχος της ΔΕΘ είναι η αύξηση του εισοδήματος περισσότερων κοινωνικών ομάδων, με σεβασμό στους δημοσιονομικούς κανόνες, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ανεδαφικές υποσχέσεις και αγνόηση των ορίων.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: 100% τηλεδιοίκηση Αθήνα–Θεσσαλονίκη από αυτή την εβδομάδα

Ο Κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε την έγκαιρη ολοκλήρωση της αποκατάστασης των συστημάτων ασφαλείας στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και την πλήρη ενεργοποίηση της τηλεδιοίκησης και του συστήματος ETCS, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.
Νότης Μηταράκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Δεν θα υπερψηφίσουμε την Έλενα Ακρίτα στη Βουλή

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής, αναφέροντας διαφωνία με τη στάση της. Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει άλλον υποψήφιο, σχολιάζοντας και τη στάση του ΠΑΣΟΚ.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει του 2015 για ίδιο πολιτικό όφελος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η αυτοδυναμία αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου και τη σταθερότητα, επισημαίνοντας τις διαφορές σε σχέση με τη διακυβέρνηση Τσίπρα και ότι δεν πρέπει να χαθεί η πρόοδος των τελευταίων ετών.