ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φρεγάτα Belharra ναυπηγείο
Η φρεγάτα Belharra καθελκύεται σε ναυπηγείο της Λοριάν.

Παρουσία Ν. Δένδια σήμερα στη Γαλλία η καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος»

Πρόκειται για την δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Πραγματοποιείται σήμερα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, η καθέλκυση της «Νέαρχος», δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ - γνωστής ως Belh@rra - κλάσης «Κίμων» που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Τον κ. Δένδια συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Πρόκειται για την δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την Τελετή Καθέλκυσης, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/live/i4lVb6LSpRw?si=agXO7U_dI0UDg3Qk

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρεγάτα Πολεμικού Ναυτικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού σε Μυρτώο Πέλαγος και Αιγαίο

Από 21 έως 24 Οκτωβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μυρτώο και το Αιγαίο, με στόχο τη διατήρηση υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας.
Μαχητικό F/A-18 αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατάρρευση μαχητικού και ελικοπτέρου στη Νότια Σινική Θάλασσα

Ένα ελικόπτερο και ένα μαχητικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβησαν σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στη Νότια Σινική Θάλασσα, ωστόσο όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν, σύμφωνα με τον στόλο του Ειρηνικού.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικό Ναυτικό ανέκοψε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που συνεχίζει το ταξίδι του

Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Boracay, που είχε αναχαιτιστεί από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, συνέχισε την πορεία του χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Μακρόν για αυστηρότερα μέτρα κατά του ρωσικού πετρελαίου.
Φρεγάτα Belharra ναυπηγείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγκριση συμβάσεων για Belharra και 2+2 Bergamini στη Βουλή

Ο Νίκος Δένδιας προαναγγέλλει νέα εικόνα του Στρατού στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναφέρει επικείμενη υπογραφή Μνημονίου με Ιταλία για φρεγάτες Bergamini. Προχωρά και η αναβάθμιση των Belharra.