ΓΔ: 2651.31 0.73% Τζίρος: 173.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:37
Φωτο: Sooc

Δένδιας: Αλλαγές στην εφεδρεία του στρατού με την «Ατζέντα 2030»

«Εδώ και ελάχιστες μέρες παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό της χώρας ο συνολικός εξοπλιστικός σχεδιασμός της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια» εξήγησε ο υπουργός.

Περνάμε σε μια φάση πλήρους αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπει η «Ατζέντα 2030». Χωρίς ορθή αξιοποίηση του στοιχείου της εφεδρείας η χώρα δεν μπορεί να έχει το επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος παρέστη σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στη Θεία Λειτουργία και τον εορτασμό του Προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Μεγαλομάρτυρος Αγίου Νικήτα του Γότθου, τον οποίο διοργάνωσε η Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ), στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας, στο στρατόπεδο «Παπάγου».

«Εδώ και ελάχιστες μέρες παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό της χώρας ο συνολικός εξοπλιστικός σχεδιασμός της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια» εξήγησε ο κ. Δένδιας.

«Προχωράμε σε σημαντικές αλλαγές που αφορούν τη θητεία. Τον τρόπο δηλαδή που οι νέοι υπηρετούν την πατρίδα τους ώστε να είναι χρήσιμοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον εαυτό τους αλλά και την εφεδρεία. Είμαστε μια μικρή χώρα 11 εκατομμυρίων. Αντιμετωπίζουμε απειλές και η κύρια εκφραζόμενη απέναντί μας διεκδίκηση προέρχεται από μια χώρα που προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια» υπογράμμισε.

«Σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Εφέδρων θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα συνολικό τρόπο αντιμετώπισης της εφεδρείας στην πατρίδα μας» ανέφερε.

«Έχουμε», πρόσθεσε, «μελετήσει όλα τα μοντέλα τα οποία προσομοιάζουν σε εμάς στον πλανήτη. Η ηγεσία έχει καταλήξει στο πώς πρέπει να γίνει».

Ζήτησε «στενή συνεργασία ώστε η κοινωνία να ενστερνιστεί ότι έχει έναν αυξημένο ρόλο στην υπεράσπιση της πατρίδας μας και αφού βγάλει την έντιμη στολή του Έλληνα Στρατιώτη και του Έλληνα Αξιωματικού και επιστρέψει στα καθημερινά της καθήκοντα».

«Οφείλει η υπηρεσία προς την πατρίδα να είναι μια διαρκής διαδικασία και όχι ένα διάστημα κάποιων μηνών» επισήμανε.

Στον εορτασμό παρέστησαν, επίσης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Α' Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, εκπρόσωποι των αρχηγών Γενικών Επιτελείων, ο πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ Δρ. Φίλιππος Κωσταράς, ο γενικός γραμματέας Θρασύβουλος Λαδόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΠΟΕΑ, οι πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Αττικής και Έφεδροι Αξιωματικοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Γαλλίδα πρέσβη για την ελληνογαλλική αμυντική σχέση

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τη Γαλλίδα Πρέσβη Laurence Auer, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της στην Αθήνα, ευχαριστώντας την για τη συμβολή της στην ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία.
Νίκος Δένδιας σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισκέψεις Δένδια σε Κρήτη και νησιά Αιγαίου σήμερα και αύριο

Ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα και αύριο υποδομές σε νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη, συνοδευόμενος από ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και αρμόδιους επιτελείς.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται σύγχρονη «μηχανή» αντιμετώπισης προκλήσεων

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η δημιουργία του θόλου προστασίας και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα σηματοδοτεί νέα εποχή και δυναμική απάντηση σε κάθε πρόκληση, ενταγμένη στην «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστίες Σαουδάραβα Υπουργού Άμυνας στον Ν. Δένδια για τους Patriot

Ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεισφορά της με συστοιχία Patriot και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις ασφάλειας στην περιοχή.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγκριση «Ασπίδας του Αχιλλέα» και 10 εξοπλιστικών από το ΚΥΣΕΑ

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε νέες συμβάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου αντιβαλλιστικού και αντι-drone θόλου με ελληνική βιομηχανία και προϋπολογισμό άνω των 700 εκατ. ευρώ.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας παρών στην υπογραφή δωρεάς για νέα Μοίρα Ικάρων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα δώσει χαιρετισμό στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για νέα Μοίρα Ικάρων την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 10:00 π.μ., στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποστράτηγος Ν. Σιαλμάς».