ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος θα είναι ο προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ

Με εισήγηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ ο Παύλος Μαρινάκης θα εισηγηθεί την επιλογή του δημοσιογράφου ως προσωρινού προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε., εν όψει της ολοκλήρωσης της θητείας του Κωνσταντίνου Ζούλα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ Α.Ε, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να εισηγηθεί την επιλογή του δημοσιογράφου, Γιάννη Παπαδόπουλου, ως προσωρινού προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε., εν όψει της ολοκλήρωσης της θητείας του Κωνσταντίνου Ζούλα.

Ο υφυπουργός ευχαριστεί τον απερχόμενο Πρόεδρο για το σημαντικό έργο του για την δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

«Η ΕΡΤ τα τελευταία 5 χρόνια αναβάθμισε σημαντικά το προϊόν που παρουσιάζει στο κοινό, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, σε σημαντικές καινοτομίες όπως το Ertflix και επενδύοντας μέσω του ErtNews στη συνεχή, αντικειμενική ενημέρωση. Είναι σημαντικό νέα και παλιά μέλη της Διοίκησης να συνεχίσουν στη λογική της συνεχούς εξέλιξης με βασικό γνώμονα τον σεβασμό των χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι έχει εκκινήσει ήδη η διαδικασία που προβλέπει ο Ν. 5062/2023 για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, έχει ήδη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ το αντίστοιχο σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με τη διαδικασία που προβλέπεται μέσω του ΑΣΕΠ.

Το βιογραφικό του Γιάννη Παπαδόπουλου

O Γιάννης Παπαδόπουλος ξεκίνησε την τηλεοπτική σταδιοδρομία του στην ΕΡΤ. Έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ, συντάκτης επί της ύλης, κοινοβουλευτικός, διπλωματικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών, ενώ τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια διετέλεσε σε διευθυντικές θέσεις σε εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παράλληλα, έχει υπηρετήσει ως στέλεχος του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας από το 1997 έως το 2021. Είναι πτυχιούχος του London Schoolof Economics στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις (BSc), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) International Βusiness Αdministration στο SOAS University of London και αυτή την περίοδο είναι υποψήφιος διδάκτορας (PhD candidate) στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία στο University of Leicester.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλτον Τζον στο πιάνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει τη Daily Mail για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής

Ο Έλτον Τζον κατήγγειλε στη βρετανική δικαιοσύνη "απεχθείς" παραβιάσεις της ιδιωτικότητάς του από τη Daily Mail μέσω "υποκλοπών". Ο ίδιος, ο σύζυγός του και ο πρίγκιπας Χάρι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της εταιρείας ANL.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Χίο: «Τραγωδία» και αιχμές κατά Τσίπρα για τους διακινητές

Ο Π. Μαρινάκης χαρακτήρισε «απόλυτη τραγωδία» το συμβάν στη Χίο και επέκρινε την ανακοίνωση Τσίπρα, τονίζοντας ότι κύριοι υπαίτιοι είναι οι διακινητές. Ζήτησε εμπιστοσύνη στο Λιμενικό και αναμονή των πορισμάτων.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Τρεις αδελφές αυτοκτόνησαν λόγω εθισμού στην κορεατική κουλτούρα

Η αστυνομία της Ινδίας ερευνά την αυτοκτονία τριών αδελφών που είχαν εθιστεί στην κορεατική κουλτούρα, αφού οι γονείς τους κατάσχεσαν τα κινητά τους, γεγονός που επανέφερε το θέμα της εξάρτησης των νέων από τα ηλεκτρονικά.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων στη Washington Post - «Σκοτεινή μέρα»

Ο Μάρτι Μπάρον καταδίκασε τις μαζικές απολύσεις στη Washington Post, χαρακτηρίζοντας τη μέρα «από τις πιο σκοτεινές» για την εφημερίδα, ενώ τόνισε ότι θα πληγεί η δημοσιογραφική ποιότητα και η πληροφόρηση του κοινού.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Παραπληροφόρηση για SAFE και δικαίωμα βέτο στην ΕΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης κατηγόρησε τον Ν. Ανδρουλάκη για διαστρέβλωση σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE. Ανέφερε ότι προστέθηκε διάταξη που απαιτεί ομόφωνη έγκριση από όλα τα κράτη-μέλη.