ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
businessdaily-Tsapanidou-Popi
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Κρατάει την έδρα του Οθ. Ηλιόπουλου η Πόπη Τσαπανίδου

Με ανάρτησή της η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι κρατάει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Η Πόπη Τσαπανίδου γνωστοποίησε ότι κρατάει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σε ανάρτησή της «αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία».

Νωρίτερα, η κ. Τσαπανίδου είχε μεταβεί στην Κουμουνδούρου όπου είχε συνάντηση στις 11:30 με τον Μανώλη Καπνισάκη.

Τη συνάντηση τη ζήτησε ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος της επεσήμανε την πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου να την καταλάβει ο πρόεδρος του κόμματος. Η Πόπη Τσαπανίδου, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, απάντησε πως μίλησε το πρωί με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τον οποίο ενημέρωσε πως αποδέχεται την έδρα.

Ειδικότερα, η Πόπη Τσαπανίδου αναφέρει σε ανάρτησή της ότι «πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή. Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η Έλενα Ακρίτα εκφράζει συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση

Η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε τις 119 ψήφους στήριξης στην υποψηφιότητά της ως συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν αποτελούν ήττα και εκφράζουν αντίθεση στις παρεμβάσεις της στη λειτουργία της Βουλής.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή πριν την εκλογή αντιπροέδρου

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή αντιπροέδρου με υποψήφια την Έλενα Ακρίτα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά την καταμέτρηση, ενώ ζητήθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης από εκπροσώπους κομμάτων.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Ολομέλεια η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για νέο αντιπρόεδρο

Στις 12:30 ψηφίζεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αντιπροεδρία της Βουλής με την Έλενα Ακρίτα. Η ΝΔ δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει. Ένταση στη Βουλή για τη διαδικασία και τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων στη σχετική επιλογή.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή για το ιδιωτικό χρέος

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει επαναφορά του νόμου Κατσέλη, κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και προστασία της πρώτης κατοικίας, προβλέποντας δικαστική προστασία αν αποτύχει η εξωδικαστική διαδικασία για το ιδιωτικό χρέος.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξάρτητες οι Κασιμάτη και Γεροβασίλη – Τετάρτη εκλογή αντιπροέδρου

Η Νίνα Κασιμάτη διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη ανεξαρτητοποιήθηκε. Η Ελληνική Λύση περνά τέταρτη δύναμη. Την Τετάρτη εκλογή νέου αντιπροέδρου Βουλής, με πρόταση της Έλενας Ακρίτα από ΣΥΡΙΖΑ.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Ρένα Δούρου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο της Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου και τη στάση της χώρας έναντι της Τουρκίας, ζητώντας ενημέρωση για τους όρους με ΑΔΜΗΕ, όπως και το ΑΚΕΛ.