ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
Φώτο: SOOC

Π. Μαρινάκης: Πρέπει να υπάρξει αξιωματική αντιπολίτευση με προτάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα έπρεπε να αναρωτηθεί ο κ. Κασσελάκης ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να προηγηθούν μιας σημαντικής συνάντησης με τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Τα βέλη του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη έστρεψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τη χώρα να υπήρχε μια αξιωματική αντιπολίτευση που καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, «αντί να έχει έναν αρχηγό που κάνει κάνει αναρτήσεις όπως αναπνέει». 

«Αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, σε μία από τις δεκάδες ανακοινώσεις/αναρτήσεις που έχει εκδώσει σε λίγα 24ωρα, γιατί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές την προσεχή Τρίτη με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι λογικό να αναρωτιέται κάτι τέτοιο ένας πολιτικός αρχηγός που αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο και εν γένει τον ρόλο του ως περιφερόμενου influencer» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαρινάκης.

Επισημαίνει ότι για να έχει νόημα μια τόσο σημαντική συνάντηση, πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες καταγραφές ζημιών, οι αναγκαίες συσκέψεις εκτίμησης του κόστους αποκατάστασης και γενικά κάθε προπαρασκευαστική ενέργεια για να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης, τόσο των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες των πολιτών, πάνω στο οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για τους πολίτες.

«Συνεπώς, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τον τόπο και τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να είχαμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα κατέθετε συγκεκριμένες και κυρίως κοστολογημένες προτάσεις, αντί να έχει έναν αρχηγό που κάνει αναρτήσεις όπως αναπνέει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ψάξει κανείς το τελευταίο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δεν θα βρει ούτε μισή πρόταση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής προστασίας» προσθέτει ο κ. Μαρινάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Όχι στην εργαλειοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε εργαλειοποίηση του Συντάγματος από την κυβέρνηση λόγω σφιχτών προθεσμιών στη διαδικασία αναθεώρησης και έλλειψης διαλόγου, ενώ ζήτησε επέκταση προστασίας κατά των διακρίσεων στο άρθρο 5.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έκανε την ΕΡΤ σύγχρονη και αξιόπιστη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η κυβέρνηση μετέτρεψε την ΕΡΤ από κανάλι προπαγάνδας σε αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης, απαντώντας στην αντιπολίτευση με αφορμή την επέτειο του «μαύρου» της ΕΡΤ και τις διαδικασίες επιλογής διοίκησης μέσω ΑΣΕΠ.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση πλήττει αυτονομία, εργαζόμενους και δημότες

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δήμο Καλλιθέας και τους εργαζόμενούς του, καταγγέλλοντας τις πιέσεις της κυβέρνησης για απολύσεις και τις αντεργατικές τροποποιήσεις στον Κώδικα Αυτοδιοίκησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει τις αποτυχίες ως επιτυχίες, αγνοώντας σκάνδαλα και βασικά προβλήματα, όπως η στεγαστική κρίση, η ακρίβεια και η έλλειψη δημόσιας δαπάνης για στέγη, ζητώντας πραγματικές λύσεις.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 213 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων από ζωονόσους

Ο υφυπουργός Αθ. Καββαδάς τόνισε στη Βουλή τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης στους κτηνοτρόφους που πλήττονται από ζωονόσους, αναφέροντας ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 213 εκατ. ευρώ και μέτρα για δίκαιες αποζημιώσεις.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην κυβέρνηση για προστασία του στόλου Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την επίθεση του Ισραηλινού Ναυτικού στη διεθνή νηοπομπή Global Sumud Flotilla ως πειρατική πράξη και ζητά να διασφαλιστεί η ασφαλής άφιξη του στόλου στη Γάζα, τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.