ΓΔ: 2396.37 0.98% Τζίρος: 236.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
Φώτο: ΝΔ

«Αποχαιρέτησε» τον Θ. Μπεχράκη η ΝΔ: Ξεχώρισε για το ήθος του

Ο κ. Μπεχράκης διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων το 2006, και υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό.

Με «σεβασμό και ευγνωμοσύνη» αποχαιρετά η Νέα Δημοκρατία το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΝΔ, Θόδωρο Μπεχράκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Θεόδωρος Μπεχράκης διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006 και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δύο θητείες του. Από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2006 διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων.

Σε ανακοίνωση η ΝΔ τονίζει:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση τον Θεόδωρο Μπεχράκη. Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα με καταγωγή από τη Μάνη και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 1968 συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση και φυλακίστηκε. Το 1974, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας.

Πέραν της διαχρονικής του προσφοράς στη Νέα Δημοκρατία, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπηρέτησε το κόμμα που τόσο αγάπησε ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό (1990-1993).

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δύο θητείες του. Από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2006 διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Θεόδωρος Μπεχράκης υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας μαχητής της παράταξης, που ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα του. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Μπεχράκης

Ο Θεόδωρος Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές μεγάλων οικοδομικών έργων. Το 1968, κατά την περίοδο της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, συνελήφθη από το καθεστώς και φυλακίστηκε. Το 1974, μετά μεταβολή της πολιτικής κατάστασης στην χώρα, διορίστηκε Νομάρχης Καρδίτσας. Το 1989, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κτηματικής Τράπεζας. Επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ανέλαβε καθήκοντα του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό.

Μετά την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. το 1997, ανέλαβε τη θέση του Συμβούλου του σε θέματα οργάνωσης του κόμματος έως το τέλος του 2000. Το 2002, με την δημοτική παράταξη της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων. Στην συνέχεια, το δημοτικό συμβούλιο τον εξέλεξε πρόεδρο του δύο φορές. Διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων το διάστημα από τις 23 Φεβρουαρίου 2006 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2006. Στις δημοτικές εκλογές του 2006, επανεκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη και διατελεί πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για ακόμη δύο φορές.

Έχει ένα παιδί, τον Κυριάκο ο οποίος έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος, όχι ελεγκτής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για αλαζονεία και υποκρισία, σημειώνοντας ότι ελέγχεται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις υποκλοπές και το Predator, ενώ αποφεύγει να απαντήσει στις αποκαλύψεις για την υπόθεση Intellexa.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ

Η πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη στόχευσε στην ενημέρωση στελεχών για το κυβερνητικό έργο και το μέλλον, ενισχύοντας την αισιοδοξία και τη συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τον Κ. Κυρανάκη.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Νέες ιδέες για το 2030, οι άλλοι με τοξικότητα

Ο Κ. Χατζηδάκης ανέλαβε από τον πρωθυπουργό τον συντονισμό της «Ατζέντας 2030» της ΝΔ, τονίζοντας τη σημασία των νέων ιδεών και λύσεων για την Ελλάδα και ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση για τοξικότητα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Επιχειρηματίας σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Ζητά μόνιμη Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Τσιόδρας και 44 ευρωβουλευτές ζητούν μόνιμη Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με στόχο ευρωπαϊκή στρατηγική, εποπτεία και τεχνολογική αυτονομία.