ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ο Μιχάλης Κατρίνης με τη Βουλεύτρια Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Καζάνη και τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών Εύβοιας κ Γιώργο Νερούτσο.

Κατρίνης: Η δημόσια υγεία για εμάς είναι δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση

Επισήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, τα νοσοκομεία της Ελληνικής Περιφέρειας βρίσκονται σε οριακό σημείο και λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους.

«Για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία αποτελεί ένα βάρος από το οποίο θέλει να απαλλαγεί. Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, η δημόσια υγεία και το ΕΣΥ είναι ένα μέρος από την ψυχή και την ιστορία μας.

Για εμάς η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα, δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση. Ιδιαίτερα στην ξεχασμένη Ελληνική Περιφέρεια, στα νοσοκομεία της Περιφέρειας που ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένα, τόσο υποβαθμισμένα, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης που επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο της Χαλκίδας, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ.Καζάνη.

Ο κ. Κατρίνης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο από το Σύλλογο Εργαζομένων αλλά και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Επισήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, τα νοσοκομεία της Ελληνικής Περιφέρειας βρίσκονται σε οριακό σημείο και λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους.

Αναφερόμενος στο κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους γιατρούς και στο υπουργείο Υγείας, ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στους γιατρούς, δημιουργώντας κλίμα έντασης και κοινωνικού αυτοματισμού. Η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, ποτέ δεν πίστεψε, αντίθετα προσπαθεί από την πρώτη μέρα να ‘’ξηλώσει’’ το ΕΣΥ».

Όπως είπε ο κ.Κατρίνης «μια Μεγάλη Παράταξη που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, πρέπει να έχει ως προτεραιότητες:

  • Την αναγέννηση του ΕΣΥ , με την αύξηση της χρηματοδότησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Την ενεργοποίησης ενός νέου και ισχυρού συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών δημόσιας υγείας της επαρχίας και των νησιωτικών περιοχών , με τη θέσπιση γενναίων μισθολογικών, βαθμολογικών και φορολογικών κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν εκεί.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει παράδειγμα Ιταλίας, εμείς δεν ρισκάρουμε τη χώρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, με ενισχύσεις στα καύσιμα και μέτρα που θα αξιολογούνται κάθε δεκαπενθήμερο λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Άδ. Γεωργιάδης υπερασπιζόταν πρόσφατα τον κ. Πατούλη δημοσίως

Το ΠΑΣΟΚ κατακρίνει την κυβέρνηση για έλλειψη ελέγχου στις ιδιωτικές δομές υγείας και επισημαίνει την αντίφαση στη στάση Γεωργιάδη απέναντι στον Πατούλη, τονίζοντας πως το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε αναποτελεσματικό.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει η κυβέρνηση ότι η δικαστική διερεύνηση ήταν περιττή;

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν θεωρεί ακόμη περιττή την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη δικαστική διερεύνηση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, με αφορμή την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Γεωργιάδης αγνόησε τα προβλήματα στις ιδιωτικές δομές υγείας

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη αντιπολιτευτικής στάσης και εναλλακτικού σχεδίου, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προτιμά τον Τσίπρα ως αντίπαλο, αποδίδοντάς του αλαζονεία και ευθύνη για το "κενό" στην αντιπολίτευση.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Κενό ελέγχου στην υγεία από το 2019 λόγω κατάργησης του ΣΕΥΥΠ

Το ΕΛΑΣ καταγγέλλει ελεγκτικό κενό στην υγεία από το 2019 μετά την κατάργηση του ΣΕΥΥΠ. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δεν καλύπτει επαρκώς τους ελέγχους, ενώ προβλέπεται επιστροφή των ελεγκτών υγείας στο Υπουργείο Υγείας το 2025.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: ΠΑΣΟΚ παρών στις καταγγελίες, απών στις προτάσεις για τη χώρα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε τη σημασία της ΔΕΘ για τις πολιτικές προτάσεις όλων, δίνοντας έμφαση στην ακρίβεια. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ακοστολόγητες προτάσεις και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για στάση απουσίας.