ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης άνοιξε τις εργασίες του Poseidon Med ΙΙ

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε το εγχείρημα ως μία φιλόδοξη και σημαντική προσπάθεια για την προσαρμογή στις αλλαγές που επιφέρουν οι διεθνείς κανονισμοί περιορισμού του ανθρακικού αποτυπώματος της ναυτιλίας.

Τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του προγράμματος Poseidon Med ΙΙ, άνοιξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε το εγχείρημα ως μία φιλόδοξη και σημαντική προσπάθεια για την προσαρμογή στις αλλαγές που επιφέρουν οι διεθνείς κανονισμοί περιορισμού του ανθρακικού αποτυπώματος της ναυτιλίας ενώ σημείωσε ότι το LNG αποτελεί μία ήδη διαθέσιμη επιλογή περιβαλλοντικά «φιλικού» ναυτιλιακού καυσίμου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας, παράλληλα με την εφαρμογή των πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση της Ελλάδας για την θέσπιση υποχρεωτικού δείκτη ενεργειακής αποδοτικότητας των πλοίων, ώστε να επιτευχθεί ο παγκόσμιος στόχος αύξησης κατά 40% της ενεργειακής αποδοτικότητας μέχρι το 2030.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η ασφάλεια στη θάλασσα

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως η ασφάλεια των πληρωμάτων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των πλοιάρχων και τη διαρκή εγρήγορση των αρμόδιων αρχών.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: Διακομιδές ασθενών βλάβη πλοίου και συμβάντα σε λιμάνια

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μαζί με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εποπτεύουν θέματα ναυτιλίας και προστασίας των ελληνικών θαλασσών και νησιών.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Κατηγορίες Κιέβου κατά Ρωσίας για επιθέσεις με drones σε πλοία

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις με drones σε δύο φορτηγά πλοία με σημαίες Παναμά και Αγίου Μαρίνου κοντά σε ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ναυτικού.
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο κινεζικά τάνκερ από Βενεζουέλα επιστρέφουν Ασία χωρίς πετρέλαιο

Δύο κινεζικά υπερδεξαμενόπλοια που πήγαιναν στη Βενεζουέλα για να φορτώσουν πετρέλαιο, άλλαξαν πορεία και επιστρέφουν στην Ασία λόγω του αμερικανικού εμπάργκο και της πολιτικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με την LSEG.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας - Φυτιρής: Ενίσχυση συνεργασίας Λιμενικού Ελλάδας-Κύπρου

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον Κύπριο Υπουργό Κώστα Φυτιρή, με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας σε θαλάσσια ασφάλεια, μεταναστευτικά, κοινές εκπαιδεύσεις και ενίσχυση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.