ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΡ

«Είμαστε όλοι Wikileaks» είπε ο Βαρουφάκης σε ομιλία του κατά της έκδοσης του Ασανζ

«Ο μέγιστος εχθρός είναι η απάθεια, η αβάσταχτη σιωπή των καλών ανθρώπων, κουρασμένων ανθρώπων, πολύ εξαντλημένων και απογοητευμένων για να έχουν την ενέργεια να διαδηλώσουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην Πλατεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου για τη μη απέλαση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι «το μήνυμα όλων είναι απλό: Είμαστε όλοι Wikileaks. Ο καθένας μας είναι ένα τοσοδούλι MeLeaks που πασχίζει να ξεσκεπάσει την κατάχρηση εξουσίας και να ρίξει μια μικρή αχτίδα φωτός οπουδήποτε η εξουσία προσπαθεί να γιγαντωθεί υπό την κάλυψη του σκοταδιού που την κάνει θηριώδη, άσχημη, μισανθρωπική. Οπότε, βρείτε το κουράγιο. Είμαστε εδώ ώστε ο εγκλεισμός του Τζούλιαν να κλείσει και η άοπλη, η γυμνή αλήθεια να έχει την τελευταία λέξη».

Ανακοινώνοντας ότι αύριο Κυριακή θα επισκεφθεί τον Ασάνζ στη φυλακή μαζί με τον πατέρα του φυλακισμένου, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «θα κάνω ό,τι μπορώ για να του μεταφέρω το πνεύμα σας, το πνεύμα των μελών του DiEM απ΄ όλη την Ευρώπη, τις ευχές των βουλευτών μας, - του ΜέΡΑ25 - κι όλων όσων διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Ασάνζ σημειώνοντας ότι τον γνώρισε το 2015 «όταν εκείνος ενδιαφέρθηκε για μένα ως κάποιος που ξεμπρόστιασε τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης οι οποίοι, κεκλεισμένων των θυρών, σε πλήρες σκότος, αποφάσιζαν εναντίον των συμφερόντων των πολιτών που εκπροσωπούσαν. Το κοινό μας πρότζεκ που ξεκίνησε από τότε κορυφώνεται τώρα, στις 10 Μαρτίου, με την παρουσίαση των Euroleaks».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Βρετανική κάλπη εκλογών
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία μετά τις εκλογές: Ρήγμα στο κομματικό σύστημα

Οι εκλογές στη Βρετανία της 7ης Μαΐου ανέδειξαν την άνοδο του ακροδεξιού Reform UK, με σημαντική υποχώρηση των Εργατικών και των Συντηρητικών, αλλάζοντας το πολιτικό σκηνικό. Οι Πράσινοι και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είχαν επίσης κέρδη.
Αντιτορπιλικό HMS Dragon
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικό πολεμικό πλοίο στη Μέση Ανατολή για τα Στενά του Ορμούζ

Η Βρετανία στέλνει το αντιτορπιλικό HMS Dragon στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας για προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, σε συνεργασία με τη Γαλλία και άλλες χώρες για ασφάλεια των εμπορικών θαλάσσιων δρόμων.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στάρμερ όρισε τον Γκόρντον Μπράουν ειδικό απεσταλμένο για την οικονομία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ όρισε τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν ως ειδικό απεσταλμένο για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και ανθεκτικότητας της χώρας.
Αστυνομικοί βρετανικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δίωξη σε δύο Βρετανούς για αντισημιτικό βίντεο στο TikTok

Δύο άντρες κατηγορούνται από τη βρετανική αστυνομία για θρησκευτικά υποκίνηση παρενόχλησης, επειδή φέρονται να μαγνητοσκόπησαν αντισημιτικό βίντεο στη βόρεια εβραϊκή συνοικία του Λονδίνου για τα social media. Θα δικαστούν στο Τάμεση.