ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή των Ελλήνων.

Μητσοτάκης: Δεν ταυτίζω την Χαμάς με τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού

«Η κριτική που έχουμε ασκήσει στην κυβέρνηση του Ισραήλ για την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα και για τις άδικες και θλιβερές και τραγικές απώλειες παιδιών αμάχων είναι πολύ σκληρή» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην δευτερολογία του και για την εξωτερική πολιτική και ειδικότερα για το Μεσανατολικό.

«Η άποψη της κυβέρνησης είναι απολύτως σαφής. Η κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών και θεωρεί ότι οποιαδήποτε απόφαση για καθεστώς της Παλαιστίνης μπορεί να ληφθεί μόνο στα πλαίσια ενός ξεκάθαρα οριοθετημένου οδικού χάρτη που θα οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα και θεωρούμε ότι ακόμα δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Σέβομαι και τις αποφάσεις των άλλων χωρών.

Ψηφίσαμε υπέρ της αναβάθμισης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ. Όμως όταν ακούω την Χαμάς -που δεν είναι ακριβώς τρομοκρατική οργάνωση κατά τον αρχηγό σας, είναι περίπου τρομοκρατική οργάνωση- να πανηγυρίζει και να λέει ότι αν δεν είχαν κάνει αυτή την φρικιαστική επίθεση δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Όπως δεν μπορώ να ταυτίσω την Χαμάς με τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού, έτσι δεν μπορώ να εξισώσω όλες τις καταστάσεις» τόνισε.

«Η κριτική που έχουμε ασκήσει στην κυβέρνηση του Ισραήλ για την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα και για τις άδικες και θλιβερές και τραγικές απώλειες παιδιών αμάχων είναι πολύ σκληρή», συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβολή συζήτησης για τους απόδημους και ενημέρωση για Μ. Ανατολή στη Βουλή

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν αναβολή της συζήτησης για τη διευκόλυνση της επιστολικής ψήφου αποδήμων και ενημέρωση της Ολομέλειας από τον πρωθυπουργό για τις διεθνείς εξελίξεις μετά την επέμβαση στο Ιράν.
Κυριάκος Μητσοτάκης Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλίες Τασούλα με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη για Μέση Ανατολή και στήριξη Ελλάδας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με Μητσοτάκη για κρίσιμες εξελίξεις και τη στρατιωτική συνδρομή προς Κύπρο. Διαβεβαίωσε για πλήρη ενημέρωση κομμάτων, ενώ εξέφρασε στήριξη στον Κύπριο Πρόεδρο μετά τα γεγονότα στη βάση Ακρωτηρίου.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί για αλλαγή και κάθαρση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση υποκλοπών, τη στάση της Δικαιοσύνης και τη δυσκολία ορισμού επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών, ενώ αμφισβήτησε τη στάση του πρωθυπουργού στα θέματα εθνικής ασφάλειας.
Συνεχείς εξαγωγές Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλικός Τύπος: Στο επίκεντρο οι στενές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας

Ο γαλλικός Τύπος αναδεικνύει τις στενές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, με έμφαση στη συνεργασία στους τομείς άμυνας, ενέργειας και πολιτισμού, ενώ επισημαίνει τη σημασία της ανανέωσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.
Βασίλης Κόκκαλης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Καταγγέλλει ντιλ Μαξίμου-βουλευτών για ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητά όριο στις τράπεζες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βουλή εξαπέλυσε έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με αφορμή το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνοντας έμφαση σε δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέτσι για «ντιλάρισμα» με το Μαξίμου.