ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στέλιος Πέτσας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Επίθεση Στ. Πέτσα σε Αλέξη Τσίπρα: Αντιδημοκρατικές οι δηλώσεις του

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από τις δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι: «την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας».

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα όσα σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει ξανά την εξουσία.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας».

«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα, που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα, αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα "ή εμείς, ή αυτοί". Και ότι στόχος του είναι ένας "δεύτερος γύρος" για να επαναφερει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι Έλληνες «έμαθαν... για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι "την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας" αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού».

Πρόσθεσε πως «στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, "αρμοί της εξουσίας", πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών».

Ανέφερε πως «ο διήμερος δήθεν "απολογισμός" του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους».

Κατέληξε λέγοντας ότι «πάνω από όλα, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση για να υπάρξει πρόοδος στη χώρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ως πρωθυπουργός σκανδάλων και διαφθοράς και ότι η απομάκρυνσή του θα δώσει προοπτική στη Δημοκρατία, σε μια χώρα με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Ο Δ. Μαρκόπουλος τόνισε πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και απέρριψε αιχμές της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησής της στην υπόθεση υποκλοπών. Είπε ότι η διάκριση εξουσιών πρέπει να τηρείται και απέρριψε ως "δυστοπικές" σχετικές αναφορές.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άμεση αποπομπή Λαζαρίδη ζητά από Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του Μακάριου Λαζαρίδη από υφυπουργό, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο με προσλήψεις χωρίς τα αναγκαία προσόντα και αναξιοκρατία. Τονίζει πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για τέτοια περιστατικά εδώ και καιρό.
Κυριάκος Κιρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Γεωλογική μελέτη πριν από την επαναλειτουργία του Οδοντωτού

Ο Κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε πως ο Οδοντωτός δεν θα λειτουργήσει ξανά αν δεν προηγηθεί γεωλογική μελέτη και υπογραφή για ασφάλεια, υπογραμμίζοντας πως δεν θα ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για παρακολουθήσεις και σχέσεις με την Krikel

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, ενώ επικρίνει τον Άδωνη Γεωργιάδη για παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με συμβάσεις εταιρειών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.