ΓΔ: 2497.36 0.21% Τζίρος: 127.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:13:39
Κινηματογραφικός προβολέας

Συνεργασία Ελλάδας - Ινδίας με επίκεντρο τις κινηματογραφικές παραγωγές

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Οι σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και είμαστε έτοιμοι αυτό το φάσμα συνεργασίας να το διευρύνουμε και στον τομέα του Πολιτισμού».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα, Rudrendra Tandon, όπου συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού.

Το επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας έχει αναβαθμιστεί σε στρατηγική σχέση. Οι δύο χώρες, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης της Πολιτιστικής Διπλωματίας, έχουν αποφασίσει να διευρύνουν αυτό το φάσμα συνεργασίας και στον χώρο του Πολιτισμού.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν στη συνάντηση οι προοπτικές που δημιουργεί η Συμφωνία για το πρόγραμμα «Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας για τα έτη 2022-2026», που κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής πριν από λίγους μήνες και κυρίως η εμβάθυνση της συνεργασίας στις κινηματογραφικές παραγωγές και τις παραστατικές τέχνες.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Η αξιοποίηση της Πολιτιστικής Διπλωματίας για την ανάδειξη και εξωστρέφεια του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Οι σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και είμαστε έτοιμοι αυτό το φάσμα συνεργασίας να το διευρύνουμε και στον τομέα του Πολιτισμού.

Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ινδία, ιδιαίτερα σε θέματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες μορφές τέχνης, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τις οπτικοακουστικές παραγωγές ευρύτερα και να μελετήσουμε από κοινού καλές πρακτικές στην ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στη σύγχρονη δημιουργία».

Ο κ. Δήμας τόνισε επίσης πως Ελλάδα και Ινδία σκοπεύουν να δημιουργήσουν διάφορα επιμέρους προγράμματα πολιτιστικής ανταλλαγής, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων, παραστάσεων και ακαδημαϊκών ανταλλαγών.

Με το τέλος της συνάντησης ο κ. Δήμας δώρισε στον Ινδό πρέσβη, στο πλαίσιο της καλής φιλίας και της εξαιρετικής συνεργασίας των δυο χωρών, ένα μπουκάλι κρασί από τους αμπελώνες της Νεμέας Κορινθίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε o νόμος για πλαστά έργα τέχνης: Αυστηρότερες ποινές και μητρώο

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ για την καταπολέμηση πλαστογράφησης και απάτης σε έργα τέχνης: αυστηρότερες ποινές, Μητρώο Ορκωτών Πραγματογνωμόνων και ειδικό τμήμα στο ΥΠΠΟ.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Δήμας συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal

Συνάντηση με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου είχε ο Χρίστος Δήμας, με επίκεντρο τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης. Συζητήθηκαν επενδύσεις σε λιμένες Βόρειας Ελλάδας και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Πύλη για ινδικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, συζήτηση Πιερρακάκη–Goyal

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ινδός υπουργός Piyush Goyal, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, την εμβάθυνση των ελληνοϊνδικών δεσμών και τη σημασία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού.
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Ινδία: Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο επιχειρηματικό φόρουμ

Το Επιχειρηματικό Φόρουμ στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, ανέδειξε προοπτικές διεύρυνσης εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση σε υποδομές, ενέργεια, αγροδιατροφή και καινοτομία.