ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

«Νέα Αριστερά»: Το όνομα της Κ.Ο. των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

«Νέα Αριστερά» θα ονομάζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανακοινώθηκε επίσημα σε εκδήλωση στο Σεράφειο επί της οδού Πειραιώς, όπου «βαφτίζουν» το κόμμα τους οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία.

Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και την ζωή μας αλλά και την συνείδησή μας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου. Το πρώτο βήμα, είπε ακόμα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος είπε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν γιατί έχουμε πολύτιμη εμπειρία από μικρούς και μεγάλους αγώνες».  

«Το τελευταίο απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στην τοποθέτηση που θα ακολουθούσε από τον Αλέξη Χαρίτση. «Δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί αλλά καλούμε τον κόσμο να πάρει πρωτοβουλίες και να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής».

Ο Αλέξης Χαρίτσης που θα είναι και επικεφαλής αυτού του νέου φορέα είπε ότι «μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια».

Και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά τα οποία καταφέραμε και σήμερα στεκόμαστε αυτοκριτικά σε αυτά που μας πλήγωσαν και σε αυτά που υποτιμήσαμε και δεν καταφέραμε να πετύχουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Απομόνωση ακραίων φωνών που επενδύουν στο χάος

Ο Π. Μαρινάκης ξεχώρισε ειρηνικές διαδηλώσεις από «μπάχαλο», καλώντας σε απομόνωση ακραίων, τόνισε τα λάθη του παρελθόντος και υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη αποδίδει ευθύνες, όχι η κυβέρνηση. Υποστήριξε το συνταγματικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εδώ με συλλογική και αριστερή ηγεσία

Η Ρένα Δούρου στην Κεντρική Επιτροπή τόνισε ότι η συλλογική ηγεσία είναι μια βαθιά αριστερή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας αισιοδοξία για την παρουσία του στη νέα Βουλή και επισημαίνοντας τη σημασία της πολιτικής αλλαγής.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία εκλογής αρχηγού

Ένταση προκάλεσε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Πολάκη για εκλογή αρχηγού ως τον Ιανουάριο, με την πλειοψηφία, τη Ρένα Δούρου και τον Νίκο Παππά, να διαφωνούν, επικαλούμενοι την ανάγκη συλλογικότητας και σταθερότητας.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Μόνο εμείς καταθέσαμε έγκαιρες προτάσεις κατά της ακρίβειας

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που πρότεινε έγκαιρα λύσεις για το ιδιωτικό χρέος και την ακρίβεια, επισημαίνοντας την ανάγκη ανασύνταξης του κόμματος και δηλώνοντας βέβαιη την είσοδό του στη Βουλή.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κόσμος αλλάζει, αλλά ποιος πληρώνει το τίμημα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια εξωραϊσμένη εικόνα της χώρας και ζητά απαντήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, ενώ τον καλεί να υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ ανέδειξε έλλειψη εξωτερικής πολιτικής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για έλλειψη ξεκάθαρης εθνικής στρατηγικής και ενεργούς διπλωματίας, επικρίνοντας τη στάση του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ και απέναντι στα θέματα Γάζας, Ουκρανίας, Κυπριακού και ελληνοτουρκικών σχέσεων.