ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
loberdos, kinal
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Την επιστροφή του στην πολιτική προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στις 5 Ιουλίου 2023, ο πρώην υπουργός και διεκδικητής της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από το κόμμα, γνωστοποιώντας την απόφασή του με εμπιστευτική επιστολή, στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ομιλία θέσεων θα παραχωρήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 (18.30) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, προαναγγέλλοντας την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή. «Από αύριο, θα είμαι παρών στην πολιτική και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συμμετάσχω και στις επερχόμενες ευρωεκλογές», υπογράμμισε ο πρώην βουλευτής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα είναι το πρώτο βήμα μίας καινούργιας πορείας, είμαι σε συζήτηση με τους πολιτικούς μου φίλους. Η απόφαση θέλω να έλθει ύστερα από ώριμη σκέψη. Είμαι σε μια φάση ελευθερίας την οποία απολαμβάνω», επισήμανε. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο το σχήμα που διαμορφώνει να συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

«Έχω κάνει μια πορεία μικρής υπομονής με μια πολύ συνεσταλμένη και προσεκτική αρθρογραφία μετά την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ και τώρα πια αισθάνομαι ώριμα να κάνω το επόμενο μου βήμα», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Στις 5 Ιουλίου 2023, ο Α. Λοβέρδος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, γνωστοποιώντας την απόφασή του με εμπιστευτική επιστολή, στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι, επίσης, από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον πρόεδρο του Κινήματος», επεσήμανε, στην τότε δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος.

«Εύχομαι στον πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους. ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: Η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ' όλα είναι πεντακάθαρη», προσέθετε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Συζήτηση στη Βουλή για το Κράτος Δικαίου

Ο Ν. Ανδρουλάκης με επιστολή του ζητά άμεση συζήτηση στη Βουλή για το κράτος Δικαίου, τους θεσμούς και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, τονίζοντας την καθυστέρηση και την ανάγκη λόγω πρόσφατων εξελίξεων θεσμικής σημασίας.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Ανδρουλάκη - Παπασταύρου στη Βουλή για υδρογονάνθρακες

Εντονο φραστικό επεισόδιο είχαν στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, με επίκεντρο την εθνική πολιτική και τη διαχείριση θεμάτων ενέργειας, ανταλλάσσοντας αιχμές και κατηγορίες.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση Μηταράκη-Μάντζου περί ηθικής

Στη συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι η ΝΔ κατέθεσε πλήρες πόρισμα ενώ επέκρινε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για απουσία επιχειρημάτων. Ο Δημήτρης Μάντζος (ΠΑΣΟΚ) κατηγόρησε τη ΝΔ για συγκάλυψη ευθυνών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος και τρεις μονοεδρικές για τους απόδημους Έλληνες

Στη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για την επιστολική ψήφο των εκτός επικράτειας και πρότεινε 3 μονοεδρικές περιφέρειες αποδήμων, με εφαρμογή 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές.