ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βασίλης Κικίλιας Βουλή
Ο Βασίλης Κικίλιας μιλάει στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Κικίλιας: Έχουμε πάρει ολα τα μέτρα για τη γρίπη και τον κοροναϊό

Αναφερόμενος στον κοροναϊο συνέστησε ψυχραιμία και σωστή οργάνωση, ενώ είπε ότι «είμαστε σε επαφή με την Πρεσβεία της Κίνας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

«Θα ήθελα να πω για μία ακόμη φορά, ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Δημόσια Υγεία την εποχή αυτή, που είναι η εποχή του ιού της γρίπης, κατά κύριο λόγο, και μετά του κοροναϊού, το υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο κ. Κικίλιας σε δήλωσή του είπε, επίσης, ότι φέτος εμβολιάστηκαν για τον ιό της γρίπης 1 εκατ. περισσότεροι άνθρωποι από πέρυσι, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό για να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας».

Αναφερόμενος στον κοροναϊο συνέστησε ψυχραιμία και σωστή οργάνωση, ενώ είπε ότι «είμαστε σε επαφή με την Πρεσβεία της Κίνας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και φυσικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

«Αν και εφόσον υπάρξει περιστατικό, μπορεί να υπάρξει μπορεί και να μην υπάρξει, ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, τα νοσοκομεία αναφοράς και, κυρίως, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, επιστημοσύνη και επαγγελματισμό», τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή σύμβασης για 43 νέες κλίνες ΜΕΘ, από τον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «43 κλίνες και 38 που είχαμε συμφωνήσει με τις μικρές κλινικές, είναι πάνω από 80 επιπλέον κλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Υγείας μετά από αυτό της Δημόσιας Υγείας, όπου προβλέπεται να γίνουν κλάδος οι νοσηλευτές, ενώ τόνισε πως και οι 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές, θα μπουν απ' ευθείας στα νοσοκομεία να κάνουν την πρακτική τους, βοηθώντας τους γιατρούς και στηρίζοντας το σύστημα Υγείας.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός δήλωσε ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, επισημαίνοντας ότι πως «99% των περιστατικών τα οποία έρχονται από μια πολύ μεγάλη περιοχή στο εν λόγω νοσοκομείο, μένουν και αντιμετωπίζονται εκεί».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας μίλησε για περαιτέρω επενδύσεις στο νοσοκομείο σημειώνοντας ότι «αυτά που χρειάζεται το νοσοκομείο στο εργαστηριακό κομμάτι, στο κομμάτι των μηχανημάτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του συστήματος υγείας, θα τα έχει, προκειμένου να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τον κόσμο και να προσφέρει ακόμα καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Εθνικό Σχέδιο για την ανακουφιστική στο ΕΣΥ

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί για πρώτη φορά Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ανακουφιστικής Φροντίδας 2025-2030, εντάσσοντας την οργανωμένα στο ΕΣΥ για καθολική πρόσβαση, ανάπτυξη δομών και ενισχυμένη κατ' οίκον φροντίδα.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Από 1η Ιουλίου η νέα ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Από 1η Ιουλίου ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα νοσοκομεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι διασφαλίζεται η πρόσβαση σε φάρμακα, αλλά οι καινοτόμες θεραπείες προκαλούν προκλήσεις στους προϋπολογισμούς.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Πολιτικές υπάρχουν όταν το στίγμα και το ταμπού σπάσουν

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε πως η ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα δημόσιας πολιτικής και όχι ατομικά. Όταν αρθεί το στίγμα, μπορούν να αναπτυχθούν ουσιαστικές πολιτικές στήριξης και φροντίδας.
Νοσοκομειακό δωμάτιο κλίνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκτυο 500 κλινών για ανακουφιστική φροντίδα σε όλη την Ελλάδα

Η ανακουφιστική φροντίδα στην Ελλάδα αναβαθμίζεται με νέες δράσεις του Υπουργείου Υγείας και στόχο την καθολική πρόσβαση ασθενών. Προβλέπεται η δημιουργία 500 κλινών και ειδικών μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως το 2027.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Πέντε νεκροί από ισραηλινό χτύπημα στην Τύρο

Ισραηλινή επίθεση στην Τύρο του νοτίου Λιβάνου σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε οκτώ, ανάμεσά τους τέσσερις διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το Υπ. Υγείας Βηρυτού. Το Ισραήλ συνεχίζει επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ.