ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Κυρ. Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση 350 εκατ. ευρώ στους ευάλωτους

«Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Επίδομα αλληλεγγύης το Δεκέμβριο στοχευμένα σε ευάλωτους πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί επίδομα αλληλεγγύης στοχευμένα τον Δεκέμβριο.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός δικαιούχοι των παρεμβάσεων είναι οι εξής:

  • Οι πολύτεκνες οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ 140 ευρώ, θα το δουν αυξημένο κατά 150 ευρώ, δηλαδή θα λάβουν 350 ευρώ.
  • Τα άτομα με αναπηρία, περίπου δηλαδή 225.000 ΑμεΑ που λαμβάνουν επιδόματα θα ενισχυθούν με 200 ευρώ.
  • Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, θα λάβουν 150 ευρώ.
  • Επιταγή ακρίβειας θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα εξειδικεύσουν στις 11:00 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστης Χατζηδακης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιας.

Για τις την καθημερινότητα και τις συγκοινωνίες ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πραγματικό πρόβλημα το κυκλοφοριακό στην Αθήνα, μας απασχολεί δεν έχει εύκολες λύσεις υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός δρόμων.

Τόνισε ότι υπάρχουν μακροχρόνιες παρεμβάσεις όπως η γραμμή 4 του μετρό που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά έχει πολύ χρόνο μπροστά του να υλοποιηθεί.

Εστιάζω στη βιώσιμη κινητικότητα με λεωφορειολωρίδες με αυστηρή επιτήρηση και νέα λεωφορεία παρουσίαση παρεμβάσεων μέσα στον επόμενο μήνα εύκολες παρεμβάσεις

Μέχρι το τέλος α’ τρίμηνου θα παραλάβουμε τα πρώτα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία για αντικατάσταση του στόλου που είναι βαθύτατα προβληματικός. Πολλά από τα λεωφορεία μας είναι απαράδεκτα.

Περαιτέρω υποστήριξη και από ιδιωτικούς φορείς και έμφαση στο ποδήλατο ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας που θα έχουν νόημα οι διαδρομές όπως πχ πανεπιστημιούπολη με κέντρο Αθηνάς

Και έμφαση στο ρόλο της τροχαίας αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Θα μπούνε 700 κάμερες ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας

Προσβλέπω σε καλή συνεργασία με το νέο δήμαρχο Αθηναίων.

Δεν συναποφασίζουμε σε ορισμένα πράγματα αποφασίζει η κυβέρνηση όπως οι εργασίες για το μετρό που θα συνεχιστούν

Όσον αφορά την οικονομία - φορολογία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα έχουμε ως κριτήριο το δηλωθέν εισόδημα. Κάποιος που φοροδιαφεύγει ζημιώνει διπλά το κράτος και με την φοροδιαφυγή και με την είσπραξη επιδομάτων. Είναι εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα ο περιορισμός της φοροδιαφυγής. Η ΑΑΔΕ έχει δείξει συγκεκριμένα αποτελέσματα με τη χρήση της τεχνολογίας.

Θεωρώ λάθος τον flat tax, πιστεύω στην προοδευτική φορολόγηση. Κάποιος που κερδίζει περισσότερα χρήματα να επιβαρύνεται από μεγαλύτερο φόρο αλλά πάντα λογικό φόρο.

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι δεν είναι και τόσο δραστική η παρέμβαση που κάνουμε. Το τεκμήριο είναι μαχητό. Όλοι μας γνωρίζουμε την πραγματικότητα, αλλά δεν θεωρώ και πως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες».

Είπε ακόμη πως είμαστε κάθετοι στο να ελέγχουμε τη λειτουργία της αγοράς. «Τα βάζουμε με κολοσσούς του εξωτερικού. Τα πρόστιμα καταβάλλονται κανονικά και είναι και η δημοσιοποίηση του ονόματος» ανέφερε. 

Τέλος ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λάθος την αντίδρασή των συμβολαιογράφων και πρόσθεσε ότι είμαστε σε καλό δρόμο να λυθούν οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη να φτάσει παντού για σύγκλιση με την Ευρώπη

Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως το ΕΠΑ είναι σημαντικό εργαλείο για την αναπτυξιακή πολιτική ως το 2030, δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις και στη σημασία που έχει για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη σύγκλιση με την Ευρώπη.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιακούλη: Ο πρωθυπουργός ζει σε παράλληλο σύμπαν, ας επιστρέψει στην Ελλάδα

Η Ευαγγελία Λιακούλη ασκεί σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάρτησή του σχετικά με την Έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση και θεσμική οπισθοδρόμηση στη χώρα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παρίσι για τελετή υπογραφής σύμβασης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα μιλήσει στην τελετή για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι για συναντήσεις σχετικά με την Ουκρανία και θα παρακολουθήσει τη γαλλική εθνική παρέλαση.
Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ακρίβεια ευρωπαϊκό ζήτημα, κοστολογήστε τις προτάσεις σας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τις στοχευμένες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας, απορρίπτοντας προτάσεις ΠΑΣΟΚ για μείωση ΦΠΑ και 13η σύνταξη ως ατεκμηρίωτες και κοστοβόρες, ζητώντας συγκεκριμένη κοστολόγηση από την αντιπολίτευση.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείωση 10 λεπτά/λίτρο στη βενζίνη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως Αύγουστο

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η δημοκρατία απαντά ενωμένη στη βία και τιμά τη μνήμη της Β. Νέστορα με δράσεις κατά της τρομοκρατίας. Υπογράμμισε τη σημασία συναίνεσης για να μπει τέλος στον κύκλο αίματος και ανέδειξε την ακρίβεια ως προτεραιότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοζάνη: Τελέστηκε η εξόδιος της Βάγιας Νέστορα – Έφυγε ο Μητσοτάκης

Πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία της Βάγιας Νέστορα στον Αγ. Νικόλαο Κοζάνης, με παρουσία Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Τζιτζικώστα και άλλων αξιωματούχων. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια.