ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Επενδύσεις στην Ελλάδα

Κινεζικοί οίκοι απέδωσαν την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Η αναβάθμιση από τους δύο οίκους αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της Κίνας στη βελτιωμένη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τους μειωμένους κινδύνους στο τραπεζικό της σύστημα.

Συγχαρητήρια διακοίνωση απέστειλε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η πρεσβεία της Κίνας μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από δύο από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας.

Η αναβάθμιση από τους δύο οίκους αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της Κίνας στη βελτιωμένη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τους μειωμένους κινδύνους στο τραπεζικό της σύστημα, τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου ο οίκος China Lianhe Credit Rating Co. (LianheCredit) αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα ‘ΒΒΒ' από ‘ΒΒΒ-‘ με σταθερές προοπτικές. Στις 26 Οκτωβρίου ο κινεζικός οίκος Chengxin Credit Rating Group αναβάθμισε επίσης την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε 'ΒΒ+’ από ‘Β-‘ με σταθερές προοπτικές.

Η κινεζική πλευρά εκτιμά ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση Κινεζικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά και θα έχει θετικό αντίκτυπο στο δυναμικό της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συλλυπητήρια του ΠτΔ Τασούλα για τις πλημμύρες σε Νεπάλ και Κίνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη και την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς το Νεπάλ και την Κίνα για τις καταστροφικές πλημμύρες, συλλυπούμενος τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις αιφνίδιες βαλλιστικές δοκιμές Κίνας

ΗΠΑ και περίπου 40 σύμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταδίκασαν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, φωτογραφίζοντας την Κίνα για περιστατικό στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να την κατονομάζουν.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ώθηση στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας

Το 2026 οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ενισχύονται: οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται 68,1%, οι επενδύσεις και ο τουρισμός σημειώνουν άνοδο, ενώ το εμπορικό έλλειμμα περιορίζεται κατά 740 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση 2025.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέος φορέας ενώνει τα οικοσυστήματα καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας

Το νέο Κέντρο Συνεργασίας Καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας (ΚΕΣΥΚΚΕ), που ιδρύθηκε από το ΑΠΘ και το Ningbo University, ενισχύει τη σύνδεση των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας με δράσεις, ανταλλαγές και κοινές πρωτοβουλίες.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στον ΟΗΕ: Ζητά πλήρη εφαρμογή των Ψηφισμάτων 541 & 550 για το Κυπριακό

Η Ελλάδα, σε συνεδρίαση του ΣΑ στον ΟΗΕ, τόνισε τη σημασία εφαρμογής των ψηφισμάτων και του διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας το Κυπριακό ως παράδειγμα και υπογραμμίζοντας τον ρόλο των Ψηφισμάτων 541 και 550 για το ζήτημα.