ΓΔ: 2653.87 -0.32% Τζίρος: 401.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:43:38
Φώτο: ΑΠΕ

Σ. Εφραίμογλου: Ευκαιρίες για ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε πως τα τρόφιμα, τα δομικά υλικά, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και τα προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής είναι τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών.

Τρόφιμα, δομικά υλικά, ΑΠΕ καθώς και προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής είναι οι τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σημαντικές ευκαιρίες εντοπίζονται και στον κατασκευαστικό τομέα, στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics, αλλά και σε κλάδους, που σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία.

Αυτά αναφέρθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με θέμα "Made for Trade Live" που πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, από την πρεσβεία των ΗΑΕ στην Αθήνα και το Dubai Multi Commodities Center-DMCC, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒ και το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως, στο ΕΒΕΑ.

Στην εκδήλωση, οι ελληνικές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες στην αγορά των Εμιράτων και τους τρόπους με τους οποίους μία επιχείρηση μπορεί να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην ελεύθερη ζώνη DCMM του Ντουμπάι.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα αναβαθμίζονται συστηματικά, σε πολιτικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Η πρόοδος αυτή αποτυπώνεται σε σημαντικές συμφωνίες, που ενισχύουν το συμβατικό πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών.

Τα τρόφιμα, τα δομικά υλικά, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και τα προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής είναι τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών. Σημαντικές ευκαιρίες εντοπίζονται και στον κατασκευαστικό τομέα, στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics, αλλά και σε κλάδους, που σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία. Τα μνημόνια συνεργασίας που έχει συνάψει το ΕΒΕΑ με τα Dubai Chambers, το Επιμελητήριο του Shahzad, αλλά και το Federation of UAE Chambers of Commerce and Industry αποδεικνύουν ότι συνεχίζουμε να είμαστε ο αξιόπιστος σύμμαχος των ελληνικών επιχειρήσεων σε θέματα εξωστρέφειας και διεθνούς δικτύωσης. Είμαστε εδώ για να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες, εργαλεία και ευκαιρίες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών, για την επιτυχημένη διείσδυση και οργάνωση της παρουσίας τους σε νέες αγορές».

Χαιρετισμό, απηύθυνε και ο πρέσβης των ΗΑΕ στην Αθήνα, Σουλειμάν Χαμέντ Σαλέμ Αλμαζρουί ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε η ελεύθερη ζώνη DCMM.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ ανακοίνωσε διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας με διαμεσολάβηση ΗΠΑ στις 10-11 Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι. Οι συνομιλίες θα αφορούν ασφάλεια, αποκλιμάκωση, ανθρωπιστικές δράσεις και βήματα για την ειρήνη.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ενιαίο «όχι» στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο από Ελλάδα και εταίρους

Ο Γ. Γεραπετρίτης, εκπροσωπώντας Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και ΕΕ, τόνισε πως το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο, αντίθετο στο Διεθνές Δίκαιο και δεν έχει νομική ισχύ για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών ή τρίτα κράτη.
Αριστοτέλης Χαντάβας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Masdar: Ξεκινάει επενδύσεις 5,5 δισ. σε ΝΑ Ευρώπη μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Η εξαγορά του έργου «Ενιπέας» της Lightsource bp σηματοδοτεί την ενεργοποίηση του επενδυτικού σχεδίου με όχημα την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που έχει εκπονήσει ο ίμιλος από τα Εμιράτα για την Κεντρική και ΝΑ Ευρώπη.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μπρατάκος: Το νέο ενεργειακό νομοσχέδιο ενισχύει την ανταγωνιστικότητα

Το ΕΒΕΑ υπέβαλε υπόμνημα για το νομοσχέδιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στηρίζοντας τη μεταρρύθμιση και προτείνοντας μέτρα για μείωση κόστους, ενίσχυση επενδυτικής ασφάλειας και διευκόλυνση πρόσβασης σε ενεργειακές υποδομές.
Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΓΕΕΘΑ με Πρίγκιπα Διάδοχο Άμπου Ντάμπι και υπαρχηγό ΕΔ ΗΑΕ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτριος Χούπης, συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι και τον υπαρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, στο πλαίσιο επίσκεψης στο Κέντρο Εκπαίδευσης των ΗΑΕ, στον Αυλώνα.