ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Skrekas-Kostas
Φωτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Κ. Σκρέκας: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε για την οικονομία της χώρας πως είναι ισχυρή και εν μέσω μεταρρυθμίσεων.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβει κάποιος το ρίσκο και να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι «η χώρα έχει μια ισχυρή και φρέσκια κυβέρνηση που εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα, η εθνική της οικονομία είναι ισχυρή και βρίσκεται σε άνοδο πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη ενώ συνεχίζονται με αποφασιστικότητα και ταχύτητα οι μεταρρυθμίσεις».

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist το "The Third Thessaloniki Metropolitan Summit", στην ενότητα «ενίσχυση επιχειρηματικών και επενδυτικών δεσμών ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο: Νέες προσδοκίες» ο κ. Σκρέκας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχουμε σχέδιο και είμαστε μια ικανή ομάδα που έχει έναν πολύ καλό προπονητή» και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα όσα πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια, συνέβησαν εν μέσω των διαδοχικών και παγκόσμιων κρίσεων της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας του κορονοϊού. «Η Ελλάδα ξεπέρασε την ενεργειακή κρίση πιο καθαρά και αποτελεσματικά έναντι των περισσοτέρων κρατών της ΕΕ και άλλων αναπτυσσόμενων, ενώ σε ό,τι αφορά την covid-19, η διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση, κατέστησε τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι έχουν θεσπιστεί και δίνονται οικονομικά κίνητρα, ενώ στη χώρα μας δημιουργούνται και κατασκευάζονται όλες εκείνες οι υποδομές που απαιτούνται για την υποδοχή τους.

Βεβαίως, όπως πρόσθεσε, πέραν των προαναφερομένων και πάνω από αυτά, «η Ελλάδα μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε έναν κύριο και βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ΝΑ Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου. Η Ελλάδα, μετατρέπεται με ταχύτητα σε έναν βασικό πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης, ενώ η γεωγραφική της θέση, με τα λιμάνια, τις οδικές μεταφορές, τις σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα αεροδρόμια που χτίζονται, την καθιστούν πύλη εισόδου και κόμβο διαμετακομιστικού εμπορίου όχι για 10 εκατ. κατοίκους, αλλά για πολλών δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών».

Μιλώντας για ψηφιοποίηση, ο ίδιος είπε ότι επισήμανε ότι από το τέλος του 2024, θα μπορεί κάποιος από τον υπολογιστή του, χωρίς να μετακινηθεί βήμα από όπου βρίσκεται, «θα μπορεί να φτιάξει ότι θέλει» και τόνισε «σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλουμε να φτάσει η Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την επένδυση της χώρας σε έρευνα και ανάπτυξη και διαβεβαιώνοντας για συνεχή βελτίωση, τόνισε «πιστεύουμε στα μεγάλα Project και για αυτό δουλεύουμε σκληρά για να εξασφαλίζουμε προβλεψιμότητα για τους ξένους επενδυτές στη χώρα μας».

1000 νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας ως το 2026 από την Texan Envipco Hellas Group

Τη δέσμευσή του ότι στην περίοδο ως το 2026 η Texan Envipco Hellas Group θα δημιουργήσει 1000 νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές, ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλός της, Παναγιώτης Μούργος, ενώ δηλώνοντας το «παρών» της εταιρείας στην συμβολή της προώθησης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, προανήγγειλε ότι «σχεδιάζονται δύο νέες επενδύσεις στον τομέα της κυκλικής οικονομίας με πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, ο κ. Μούργος τόνισε ότι η Texan Envipco Hellas Group δίνει σε αρμόδιους φορείς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αξιολόγηση, το ποσό του ενός εκατ. ευρώ στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, της κοινωνίας και της παιδείας.

Μεταξύ άλλων μιλώντας για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της που όπως ήδη φαίνεται είναι μεγάλες, ο κ. Μούργος σημείωσε ότι επειδή «οφείλουμε να παραδώσουμε τον πλανήτη που κληρονομήσαμε στις επόμενες γενιές τουλάχιστον όπως τον παραλάβαμε, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συνάθροιση δυνάμεων και ανθρώπων και σε συνέργειες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μεγάλου πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλου: Ισχυρότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ανθεκτικότητα στις κρίσεις και προβλέπεται να αναπτύσσεται ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλώνει ο CEO της Πειραιώς. Η ναυτιλία αντιμετωπίζει προκλήσεις, αλλά το τραπεζικό ρίσκο παραμένει ελεγχόμενο.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 1,2 τρισ. γιουάν η αξία του τομέα AI έως το 2025

Ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα αποτιμάται άνω των 1,2 τρισ. γιουάν για το 2025, με πάνω από 6.200 εταιρίες. Η AI παίζει βασικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και βελτιώνει διάφορους βιομηχανικούς τομείς και την καθημερινή ζωή.
Βιομηχανικό πάρκο ΕΤΒΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωχός: Βιομηχανία και ποιοτικές δουλειές απάντηση στο δημογραφικό

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός τονίζει ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας, οι ποιοτικές θέσεις εργασίας και οι συνέργειες μεταξύ τομέων είναι κλειδιά για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και την ενίσχυση της ελκυστικότητας της περιοχής.
Φάρμακα και χάπια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τρίπολη μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο φαρμακοβιομηχανιών

Ο Θ. Παπαϊωάννου της FARAN ανέδειξε τις προοπτικές της Τρίπολης ως κέντρου φαρμακοβιομηχανιών, με αιχμή τη ΒΙΠΕ, την περιφερειακή ανάπτυξη και τη στρατηγική αυτάρκεια της Ευρώπης στο φάρμακο.