ΓΔ: 2307.03 1.20% Τζίρος: 221.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:17:40
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 4,54 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

Tα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 39.678 εκατ. ευρώ, από 35.668 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2022.

Την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2023, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 964 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 5.580 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 4,54 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο έναντι ελλείμματος 574 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 39.678 εκατ. ευρώ, από 35.668 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 39.000 εκατ. ευρώ, από 39.253 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασφάλεια σπιτιού αντικείμενο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο νέα ψηφιακά εργαλεία για δάνεια και ενοίκια αλλάζουν την αγορά κατοικίας

Δύο νέα ψηφιακά εργαλεία της ΤτΕ και της κυβέρνησης, το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων και το Μητρώο Φερεγγυότητας Ενοικιαστών, έρχονται έως το 2026, για έλεγχο οφειλών και συνέπειας.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτρέτο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η εξουσία τυφλώνει, αισιόδοξος ο Γ. Στουρνάρας και αυξήσεις στην Εθνική Ασφ.

Πολιτική θυέλλα προκαλεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, αισιόδοξος για την μετά RRF εποχή ο Γ. Στουρνάρας, οι αυξήσεις στα ασφάλιστα της Εθνική Ασφαλιστικής, πόσο έχει μειωθεί το κόστος ΤΙΕR1 για τις τράπεζες, μαστίγιο και καρότο από ΑΑΔΕ στους Servicers.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Το 2026 είναι κρίσιμο για την οικονομία, κλειδί η σταθερότητα

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι το 2026 είναι κομβικό για την ελληνική οικονομία και ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Τόνισε πως τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα στηρίζουν επενδύσεις έως το 2029.
Τουρισμός στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Άλμα στον τουρισμό στο 11μηνο με 36,7 εκατ. αφίξεις και 23 δισ. έσοδα

Για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2025, η Ελλάδα υποδέχθηκε 36,7 εκατ. τουρίστες και τα τουριστικά έσοδα έφτασαν τα 23 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,9%, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.