ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έλεγχοι σε λαϊκή αγορά
Κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ διενεργεί ελέγχους σε λαϊκή αγορά στην Ελλάδα για τήρηση νομιμότητας.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στη Θεσσαλία για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Μετά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στη Θεσσαλία η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων για ελέγχους.

Κλιμάκια ελεγκτών της ΔΙΜΕΑ βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας ενώ έχει ζητηθεί από σούπερ μάρκετ και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις, τουλάχιστον 20%, προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία, σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, έπιπλα και ηλεκτρικά είδη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης:

  • Κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
  • Η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.
  • Έχει ζητηθεί από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία. Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων γίνεται από την κάθε εταιρεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στήριξη στη βιομηχανία και την καινοτομία στη Λάρισα

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε βιομηχανίες στη Λάρισα, διαπιστώνοντας την πρόοδο μέσω Αναπτυξιακού Νόμου. Εξήρε τη συμβολή τους στην ενίσχυση βιομηχανίας, καινοτομίας, εξαγωγών και απασχόλησης στην περιοχή.
Θεοδωρικάκος υπογράφει συμφωνία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πυρηνική τεχνολογία στο επίκεντρο της ελληνογαλλικής συνεργασίας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γάλλος υπουργός Ρολάν Λεσκίρ υπέγραψαν δήλωση προθέσεων για ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας στην πυρηνική τεχνολογία, εστιάζοντας στην έρευνα, καινοτομία και πυρηνική ασφάλεια.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρύθμιση για αποζημίωση ακτοπλοϊκών εταιρειών λόγω υποχρεωτικών εκπτώσεων

Τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει αποζημίωση για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που παρέχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, με στόχο τη συγκράτηση των εισιτηρίων, λόγω αυξημένων λειτουργικών δαπανών.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση επισημαίνει μέτρα για επιχειρήσεις και ανάπτυξη, ενώ η αντιπολίτευση κρίνει έλλειψη στρατηγικής και όραματος. Επισημάνθηκαν και θετικές διατάξεις από το ΠΑΣΟΚ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τροπολογία για αποζημίωση ακτοπλοΐας σε εκπτώσεις και ενδομεταφορές

Τροπολογία προβλέπει αποζημίωση στις ακτοπλοϊκές για τις κοινωνικές εκπτώσεις λόγω κόστους καυσίμων, με κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό από 1/3/2026. Παρατείνεται η δυνατότητα μετακλήσεων εποχικών εργατών γης ως 30/6/2026.