ΓΔ: 2305.71 1.14% Τζίρος: 220.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:16:40
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ ανέρχεται το ενεργητικό των Επαγγελματικών Ταμείων

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε σε 977 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 942 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 655 εκατ. ευρώ.

Αυξήθηκε στα 2,018 δισ. ευρώ η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) και Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ) το δεύτερο τρίμηνο 2023, έναντι 1,937 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 1,64 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι συνολικές καταθέσεις των Ταμείων μειώθηκαν σε 69 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 98 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 295 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022. Το ποσοστό των καταθέσεων επί του συνολικού ενεργητικού μειώθηκε σε 3,4% έναντι 5,1% το προηγούμενο τρίμηνο και 16,7% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε σε 977 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 942 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 655 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου διαμορφώθηκε σε 48,4%, έναντι 48,6% το προηγούμενο τρίμηνο και 37,1% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων σε μερίδια επενδυτικών οργανισμών αυξήθηκε σε 607 εκατ. ευρώ από 569 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 514 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου αυξήθηκε σε 30,1% από 29,4% το προηγούμενο τρίμηνο και 29,2% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε μετοχές και λοιπά μέσα κυριότητας αυξήθηκε σε 315 εκατ. ευρώ από 277 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 257 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου αυξήθηκε σε 15,6% από 14,3% το προηγούμενο τρίμηνο και 14,6% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασφάλεια σπιτιού αντικείμενο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο νέα ψηφιακά εργαλεία για δάνεια και ενοίκια αλλάζουν την αγορά κατοικίας

Δύο νέα ψηφιακά εργαλεία της ΤτΕ και της κυβέρνησης, το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων και το Μητρώο Φερεγγυότητας Ενοικιαστών, έρχονται έως το 2026, για έλεγχο οφειλών και συνέπειας.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτρέτο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η εξουσία τυφλώνει, αισιόδοξος ο Γ. Στουρνάρας και αυξήσεις στην Εθνική Ασφ.

Πολιτική θυέλλα προκαλεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, αισιόδοξος για την μετά RRF εποχή ο Γ. Στουρνάρας, οι αυξήσεις στα ασφάλιστα της Εθνική Ασφαλιστικής, πόσο έχει μειωθεί το κόστος ΤΙΕR1 για τις τράπεζες, μαστίγιο και καρότο από ΑΑΔΕ στους Servicers.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Το 2026 είναι κρίσιμο για την οικονομία, κλειδί η σταθερότητα

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι το 2026 είναι κομβικό για την ελληνική οικονομία και ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Τόνισε πως τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα στηρίζουν επενδύσεις έως το 2029.
Τουρισμός στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Άλμα στον τουρισμό στο 11μηνο με 36,7 εκατ. αφίξεις και 23 δισ. έσοδα

Για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2025, η Ελλάδα υποδέχθηκε 36,7 εκατ. τουρίστες και τα τουριστικά έσοδα έφτασαν τα 23 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,9%, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.