ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παραλία Θεσσαλονίκης ακίνητα
Παραθαλάσσια ακίνητα και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη σε ηλιόλουστη μέρα.

Στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς θέλει να βρεθεί η Θεσσαλονίκη

Ανοίγονται ευοίωνες προοπτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος όλο το χρόνο προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς και η προοπτική ενίσχυσης των πτήσεων από νέους προορισμούς προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Την ενίσχυση της τουριστικής παρουσίας της Θεσσαλονίκης στο κοινό της Αθήνας, αναδεικνύοντάς την ως κορυφαίο χειμερινό city break προορισμό, πραγματοποίησε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ, οι τουρίστες την τοποθετούν στην πρώτη θέση στην κατηγορία φαγητού- ποτού με ποσοστό 92%, αφήνοντας πίσω μεγάλους γαστρονομικούς προορισμούς.

Ακολούθως η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, όπως τα 15 μνημεία της UNESCO, η μοναδική θέση του λιμανιού της πόλης, η εγγύτητα της πόλης με κοντινούς προορισμούς που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών όπως η Χαλκιδική, το Άγιο Όρος, ο Όλυμπος, διάφορα χιονοδρομικά κέντρα και περιοχές απίστευτης φυσικής ομορφιάς.

Επίσης επισήμανε την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας, κάτι που αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία ενισχύει την τουριστική ταυτότητα της πόλης, καθιστώντας την σημαντικό γαστρονομικό και πολιτιστικό προορισμό.

Τόνισε δε πως το κυριότερο πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης είναι η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων της, που την κάνουν μία ζωντανή πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και τις μέρες των γιορτών γεμίζουν οι δρόμοι της από ανθρώπους που χορεύουν και τραγουδάνε μέχρι τα ξημερώματα.

Υπογραμμίζεται ότι στην εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Tourism Plus παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης: η αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αναπληρωματική πρόεδρος του ΟΤΘ κ. Μαρία Καραγιάννη, η αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και ταμίας του ΟΤΘ κ. Χρύσα Γρανούζη, η γενική εμπορική διευθύντρια ( Chief Commercial Officer) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κ. Θεοδώρα Ρήγα και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χάρης Αλεξόπουλος.

Αμέσως μετά την εταιρική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης η κ. Ανδρεάδου από την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για τις δράσεις, που αφορούν όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως διαπιστώθηκε ανοίγονται ευοίωνες προοπτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος όλο το χρόνο προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς και η προοπτική ενίσχυσης των πτήσεων από νέους προορισμούς προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και αξιόπιστη εν μέσω αβεβαιότητας. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν έχουν επηρεάσει τον τουρισμό, εκτός από ορισμένες ακυρώσεις από Ισραήλ λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
businessdaily-Kyriakou-Thodoris-KGroup
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Σερί από deals για Θ. Κυριακού, η Σούβλα του Άρχοντα και η Ο. Κεφαλογιάννη

Ο χρησμός του Χρ. Μεγάλου για τις νέες κινήσεις της Πειραιώς, σερί deals από Θ. Κυριακού, το «φάντασμα» της «Σούβλας του Άρχοντα» τα έσοδα της Ιntrum και τα νέα επεισόδια στη δικαστική διαμάχη Ο. Κεφαλογιάννης - Μ. Μάτσα.
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΣΟΚΕΕ-ALCO: Η συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην οικονομία

Νέα έρευνα του ΣΟΚΕΕ και της ALCO αναδεικνύει τη συνεισφορά των εκθέσεων στην οικονομία και στον τουρισμό, με 895.000 επισκέπτες ετησίως στην Ελλάδα και σημαντική διεθνή συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πτώση κρατήσεων στο μαζικό τουρισμό λόγω Μέσης Ανατολής

Μείωση 8%-10% παρατηρείται στις νέες κρατήσεις για παραθεριστικό τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, λόγω της αστάθειας στη Μέση Ανατολή. Πιο έντονη η κάμψη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Χαλκιδική, ενώ θετική τάση δείχνουν οι αφίξεις αεροπορικώς.
Παραλία Καρπάθου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κάρπαθος ξεχωρίζει σε λίστα με ανερχόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Η Κάρπαθος αναγνωρίζεται διεθνώς ως ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός, σύμφωνα με τη γερμανική Reisereporter, χάρη στην αυθεντικότητά της, το ξεχωριστό φυσικό τοπίο και τις μοναδικές εμπειρίες εκτός μαζικού τουρισμού.