ΓΔ: 2227.74 -0.08% Τζίρος: 120.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:42
Φώτο: ΑΠΕ

Μέσω ΑΑΔΕ η είσπραξη εσόδων υπέρ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Με την απόφαση δίνεται η δυνατότητα είσπραξης εσόδων υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) από τις Δ.Ο.Υ. και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.)

Με απόφαση που υπέγραψαν σήμερα o υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα είσπραξης εσόδων υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) από τις Δ.Ο.Υ. και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.). Η διαδικασία της βεβαίωσης των τελών ΓΕΜΗ υπέρ της ΚΕΕΕ θα διενεργείται αποκλειστικά και μόνο μέσω των υπηρεσιών διαλειτουργικότητας, μειώνοντας έτσι το διοικητικό κόστος.

Όπως τονίζεται σε σχετική Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, αλλά και μεγάλου αριθμού Επιμελητηρίων, ώστε να εκδοθεί Κωδικός Αριθμός Είσπραξης (ΚΑΕ) στην ΚΕΕΕ για τη βεβαίωση και είσπραξη, βάσει των διατάξεων του ΚΕΔΕ, των εσόδων των Επιμελητηρίων.

Αντιμετωπίζεται, έτσι, το ζήτημα της βεβαίωσης και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών των μελών των Επιμελητηρίων, ως δικαιωμάτων τρίτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολούσε επί σειρά ετών την επιμελητηριακή κοινότητα, καθώς υπήρχε αδυναμία είσπραξης επιμελητηριακών εσόδων από ορισμένα Επιμελητήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν Επιμελητήρια δύο ταχυτήτων, με ανείσπρακτα έσοδα και με σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων ΓΕΜΗ υπέρ της ΚΕΕΕ με ηλεκτρονικά μέσα, μέσω υπηρεσιών διαλειτουργικότητας, βάζοντας τέλος στην απώλεια δημοσίων εσόδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμας: Επιδιώκουμε να μπει τέλος σε παθογένειες στη λειτουργία της οικονομίας

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, xαιρέτησε τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα για ψηφιακή ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΕΒΕΑ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ενημερώνει για την έναρξη του ευρωπαϊκού έργου DigitaliSME, με στόχο την ενίσχυση των ΜμΕ μέσω δωρεάν εκπαίδευσης και συμβουλών στο digital marketing, προσφέροντας οφέλη στην ψηφιακή αναβάθμιση και την ανταγωνιστικότητά τους.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο, επιστροφή στους πολίτες

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκτίμησε πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει τον στόχο, προσφέροντας δημοσιονομικό χώρο για ενίσχυση των πολιτών. Αναφέρθηκε και στους παράγοντες που επηρεάζουν την κρίση στα Στενά του Ορμούζ.
Π veryχρωμα πολύτιμα κοσμήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα κοσμήματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα προϊόντα αργυροχρυσοχοΐας, τονίζοντας πως πλέον επιβαρύνει υπέρμετρα τις ελληνικές επιχειρήσεις.