ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Μέσω ΑΑΔΕ η είσπραξη εσόδων υπέρ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Με την απόφαση δίνεται η δυνατότητα είσπραξης εσόδων υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) από τις Δ.Ο.Υ. και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.)

Με απόφαση που υπέγραψαν σήμερα o υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα είσπραξης εσόδων υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) από τις Δ.Ο.Υ. και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.). Η διαδικασία της βεβαίωσης των τελών ΓΕΜΗ υπέρ της ΚΕΕΕ θα διενεργείται αποκλειστικά και μόνο μέσω των υπηρεσιών διαλειτουργικότητας, μειώνοντας έτσι το διοικητικό κόστος.

Όπως τονίζεται σε σχετική Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, αλλά και μεγάλου αριθμού Επιμελητηρίων, ώστε να εκδοθεί Κωδικός Αριθμός Είσπραξης (ΚΑΕ) στην ΚΕΕΕ για τη βεβαίωση και είσπραξη, βάσει των διατάξεων του ΚΕΔΕ, των εσόδων των Επιμελητηρίων.

Αντιμετωπίζεται, έτσι, το ζήτημα της βεβαίωσης και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών των μελών των Επιμελητηρίων, ως δικαιωμάτων τρίτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολούσε επί σειρά ετών την επιμελητηριακή κοινότητα, καθώς υπήρχε αδυναμία είσπραξης επιμελητηριακών εσόδων από ορισμένα Επιμελητήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν Επιμελητήρια δύο ταχυτήτων, με ανείσπρακτα έσοδα και με σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων ΓΕΜΗ υπέρ της ΚΕΕΕ με ηλεκτρονικά μέσα, μέσω υπηρεσιών διαλειτουργικότητας, βάζοντας τέλος στην απώλεια δημοσίων εσόδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμας: Επιδιώκουμε να μπει τέλος σε παθογένειες στη λειτουργία της οικονομίας

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, xαιρέτησε τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας.
Επενδύσεις στην Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Στα 2,6 δισ. ευρώ το όφελος από τη μείωση του δημόσιου χρέους

Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι η μείωση του χρέους φέρνει άμεσο όφελος 2,6 δισ. ευρώ στους πολίτες και απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας το κόστος των παλαιών πολιτικών και δεσμεύεται να μην επιβαρύνει τις επόμενες γενιές.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Χίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χίος: Καταβλήθηκαν 509.643 ευρώ σε 59 επιχειρήσεις για τις φωτιές του 2025

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή του ειδικού σχήματος στήριξης για 59 επιχειρήσεις της Χίου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2025, με συνολικό ποσό 509.643,30 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ποιος θα πληρώσει τα 40 εκατ. ευρώ για τα Σπιτάκια Ανακύκλωσης;

Το ΠΑΣΟΚ ρωτά ξανά τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ποιος θα καλύψει τα 40 εκατ. ευρώ για τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», κατηγορώντας τον για αντιπερισπασμούς και ανύπαρκτα διλήμματα με την ΕΔΕΛ και το Ελεγκτικό Συνέδριο.